Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Романи фест" - концерт бенда "Весели Роми" на Амфитеатру

rssBookmark and Share

Ниш 14.09.2018. Јужна Србија Инфо

Познати нишки бенд "Весели роми" одржаће концерт на Амфитеатру код споменика Шабану Бајрамовићу у организацији Удружења "Весели Роми" и подршку ГО Медијана.

"Романи фест" - концерт бенда "Весели Роми" на Амфитеатру

Вечерашњи наступ на Амфитеатру је само део пројекта "Романи феста" у част Шабану Бајрамовићу.

"Весели Роми", од оркестра добре музике, које је израсло у Удружење које чува традицију и мултикутуралност и вишенационалност уз поштовање различитости.

"Чланови нашег удружења су поред Рома и наше комшије Нишлије, Срби, Бугари и многи други, сви они који су препознали циљ коме стремимо, а то је очување добре музике, јер управо музика оплемењује и спаја добре људе. као и потреба укључивања Рома у све аспекте друштва, посебно младих" каже председник удружења Миле Петровић и оснивач оркестра "Весели Роми"..

У току су припреме за својеврсни Фестивал у част сећања на краља ромске музике Шабана Бајрамовића, који би требао да се одржи средином августа месеца следеће године, на Летњој позорници у Тврђави.

Ансамбл "Весели Роми" основан пре 33 године, познат је и по томе што су његови некадашњи чланови поред осталог и композитори надалеко познатог "Робот кола", које је неизоставно на свим прославама и весељима широм југа Србије.

Коментара: 0


#   Ниш   Шабан Бајрамовић   Медијана градска општина   амфитеатар   Весели Роми удружење   Весели Роми оркестар
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима