Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесплатна подела лекова најсиромашнијим пензионерима у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 24.01.2018. Јужна Србија Инфо

Настојећи да се помогне понзионерима са ниским примањима, Удружење пензионера Прокупље током наредних дана бесплатно ће делити лекове. Реч је о лековима који се у апотекама могу купити без рецепта.

Бесплатна подела лекова најсиромашнијим пензионерима у Прокупљу

Средства за набавку лекова у укупном  износу од 60 хиљада динара обезбедио је Републички фонд за пензијско- инвалидско осигурање Републике Србије.

-Лек „Фебрицет“ за ублажавање болова и скидање температуре делиће се по градским и сеоским месним одборима. У свакој кутији  налазиће се упутство за употребу лека, изјавио је председник прокупачког удружења Милован Вучићевић додавши да од 8.300 чланова ове организације,  више од 25 одсто имају пензије до 15.000 динара.

Према његовим речима, током прошле године  Удружење је бесплатно поделило  2.000 пакета са основним животним намирницама, а многим пензионерима омогућена је  куповина  сувомеснатих производа, огревног дрвета и угља по нижим ценама и на одложено плаћање.

-Удружење је током децембра прошле године члановима укупно позајмило нешто више од милион динара за куповину угља и огревног дрвета, изјавио је Вучићевић и истакао да је најугроженијим пензионерима за куповину дрва омогућена позајмица у износу од по 15.000, а за   набавку угља по 20.000 динара.


#   Прокупље   лекови   сиромашни   пензионери   Удружење пензионера Прокупље   Милован Вучићевић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима