Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Компанија НИС донирала најсвременији ултразвучни апарат нишком Дому здравља

rssBookmark and Share

Ниш 14.08.2023. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и Вадим Смирнов, заменик генералног директора компаније НИС, обишли су нишки Дом здравља поводом набавке нове опреме, савременог ултразвучног апарата. Апарат је донација компаније НИС у оквиру друштвено одговорног програма „Заједници заједно 2022.“ који је ова компанија спровела прошле године под слоганом „Да се нове наде роде“.

Компанија НИС донирала најсвременији ултразвучни апарат нишком Дому здравља

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је истакла да сарадња са компанијом НИС траје већ 14 година и да је за то време подржано укупно 79 пројеката вредних 80 милиона динара.

Нагласила је да је савремени ултразвучни апарат важан поклон за Дом здравља у Нишу јер је то прва здравствена установа којој се будуће маме јављају и да ни тренутка није било двоумљења коме ће апарат припасти. Град подржава родитељство и на сваки начин помаже младим паровима да се остваре као родитељи са жељом да се наредне године роди још више беба.

Вадим Смирнов је изразио задовољство због реализованог програма са Домом здравља у Нишу. Нагласио је да компаније НИС ослушкује потребе заједнице и суграђана са жељом да им изађе у сусрет. Будућност није само у технологијама, будућност су заправо људи и када говоримо о повећању наталитета, говоримо о будућности.

Ова донација је додатно унапредила рад лекара са пацијенткињама казао је професор др Милорад Јеркан, директор Дома здравља Ниш. За 11 месеци урађено 11.000 ултразвучних прегледа, прегледано је 1600 породиља и 4.850 трудница. Апарат је од значаја и за прегледе свих жена у граду будући да Ниш нема секундарни ново здравства.

Током сусрета градоначелнице Сотировски и Смирнова договорена је даља сарадња са компанијом НИС на новим пројектима. Како је најављено нови конкурс за подршку заједници односиће се на образовање.


#   Ниш   Дом здравља   Драгана Сотировски   донација   Милорад Јеркан   НИС   ултразвук   Вадим Смирнов НИС   Нафтна компанија Србије
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима