Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Oчекује се лагано побољшање епидемијске ситуације, али уз поштовање мера и вакцинацију

Bookmark and Share

25.01.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против ковида Бранислав Тиодоровић рекао је да се може очекивати да ће стање ићи у правцу лаганог побољшања, али понавља да се морају спроводити мере.

Фото: РТС screenshot
Фото: РТС screenshot

Како је истакао, потребно је да, уз добру вакцинацију, створимо солидну ситуацију, да бисмо могли да контролишемо стање.

Тиодоровић: Нови сој узоркован 31. децембра

Eпидемиолог Бранислав Тиодоровић је рекао да је проценат броја вакцинисаних у Нишу 4,2 посто, да следе Кикинда и Крушевац, као и да Београд није међу првих пет али да ће бити уз добар одзив и организацију.

"Држава ће се постарати да добијемо још вакцина и да вакцинишемо 1,5 до два милиона људи да би створили колективни имунитет", рекао је Тиодоровић за ТВ Прва и додао да је примио кинеску вакцину.

Рекао је да је први случај новог британског соја ковида узоркован 31. децембра у Србији, код особе рођене 1958, која је допутовала из Лондона, а од супруга па надаље, сви су стављени у изолацију.

Случај смрти дечака старог 11 године у Загребу од компликација ковида Тиодоровић је оценио као до сада незабележен у Европи.

Додао је да постоје педијатријске ковид болнице у Београду, Нишу и Новом Саду, и да до сада оваквих ситуација није било у Србији.

09:26

До сада вакцинисано 218.000 грађана

У Србији је до сада вакцинисано 218.000 грађана, а цепиво против коронавируса током јучерашњег дана је примило 43.000 људи, речено је Танјугу у Канцеларији за ИТ и еУправу.

Наводе да је данас на вакциначију у целој Србији позвано 25.000 људи који су се за имунизацију пријавили преко еУправе или преко кол центара.

За вакцинацију се до сада преко еУправе или кол центара пријавило 578.330 грађана.

Претходних дана на свим пунктовима у Србији вакцинисани су грађани који су позивани, али и они који су без позива дошли да се вакцинишу.

На највећем пункту за вакцинацију у Србији, Београдском сајму, данас је позвано 1.225 грађана да се вакцинише. Јуче је на том пункту имунизовано 3.200 грађана.

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 383.603 особе, а забележено је 3.886‬ смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.


#   Бранислав Тиодоровић   вакцинација   кризни штаб   Коронавирус   ковид вакцина   нови ковид
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима