Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Институт „Нишка Бања“ обележава Међународни дан физиотерапеута - „Рехабилитација оболелих од артритиса

rssBookmark and Share

Нишка Бања 05.09.2023. Јужна Србија Инфо

Физиотерапеути Института „Нишка Бања“ обележиће Међународни дан физиотерапеута у петак 8. септембра 2023. године у 10 сати, на тераси стационара „Радон“ (4 спарат), са циљем да укажу на значај и улогу коју професија има у очувању здарвља људи и подизање свести о физиотерапеутској струци.

Институт „Нишка Бања“ обележава Међународни дан физиотерапеута - „Рехабилитација оболелих од артритиса

Прославом дана физиотерапеута обележава се јединство и солидарност физиотерапеутске заједнице широм света, тј. својим активностима желимо да скренемо пажњу на место које наша струка има у очувању и побољшању здравља људи.

Тема овогодишњег Светског дана физиотерапеута је „Рехабилитација оболелих од артритиса“ и улога физиотерапеута у лечењу особа обелелих од ове болести. Физиотерапеути Института „Нишка Бања“ приказаће део вежби које се спроводе у нашем Институту код ових болесника. Такође ћемо показати и вежбе за превенцију гојазности.

Све  вежбе, које се примењују у физиотерапији морају бити циљане и дозиране, што захтева израду плана и програма лечења за сваког пацијента понаособ. Циљ вежби је побољшање кондиције, повећање обима покрета и снаге мишића, побољшање баланса и координације, смањење стреса и побољшање расположења, повећање самопоуздања и побољшање енергије.

Позивамо Вас да медијски пропратите овај догађај, тако што ћете кроз информативне емисије најавити акцију, као и доћи на сам дан догађаја ради израде репортаже и интервјуисања представника организационог тима.

 


#   Нишка Бања   репортаже   Институт Нишка Бања   Међународни дан физиотерапеута
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима