Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Светски дан срца, "Клиника на отвореном" у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 29.09.2018. Јужна Србија Инфо

Завод за јавно здравље је у централном градском парку, уз подршку Опште болнице, Дома здравља, Црвеног крста у Лесковцу и Града Лесковца, организовао акцију мерења крвног притиска, шећера у крви и холестерола.

Светски дан срца, "Клиника на отвореном" у Лесковцу

Акција је одржана у част Светског дана срца који је ове године обележава под слоганом „Обећавам да...за моје срце, твоје срце и за сва наша срца“.

У градском парку данас су говорили, др Вања Илић, др Александра Николић директор ЗЗЈЗ, др Александар Станковић из ОБЛ, представници Дома здравља и Црвеног Крста, као и др Ана Стојковић, помоћница градоначелника Лесковца.

„Данас је Светски дан срца, његовим обележавањем повећава се знање о ризицима настанка болести срца и унапређују мере превенције. Сваки појединац може допринети смањењу појаве кардио-васкуларних болести, учењем о факторима ризика и предузимањем активности које су од виталног значаја за смањење свог ризика и ризика своје породице“ казала је Стојковићева.

Коментара: 0


#   Лесковац   срце   Завод за јавно здравље   Светски дан срца   Александар Станковић   здравствени преглед   Дом здравља Лесковац
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима