Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки УКЦ лидер у региону: Реновиран трећи спрат Клинике за кардиологију спереман за пријем пацијената

rssBookmark and Share

Ниш 15.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Нишки Универзитетски клинички Центар (УКЦ) убрзано наставља своје планове унапређења инфраструктуре и услуга, као што су раније најављивали чланови Управе, а на челу с директором проф. др Зораном Перишићем. Сада је на реду реновирање зграде Клинике за Кардиологију, која датира из прошлог века. Трећи спрат стационара потпуно обновљен према најсавременијим стандардима.

Нишки УКЦ лидер у региону: Реновиран трећи спрат Клинике за кардиологију спереман за пријем пацијената

Након недавне комплетна реконструкције Клинике за Инфективне болести, сада је на реду реновирање зграде Клинике за Кардиологију, која датира из прошлог века.

Радови на реновирању Клинике за Кардиологију, која представља једну од најфреквентнијих организационих јединица у нибком УКЦ-у, одвијали су се паралелно с радовима на Клиници за Инфективне Болести. Након завршетка радова на пријемном делу у приземљу, сада је и трећи спрат стационара потпуно обновљен према најсавременијим стандардима.

Према речима руководиоца ове организационе јединице, проф. др Томислава Костића, ово представља велики корак напред за нишку кардиологију која привлачи велики број пацијената са југа Србије. Он истиче да су ове просторне реновације и проширење капацитета од великог значаја како за пацијенте, тако и за особље.

Директор УКЦ-а, проф. др Зоран Перишић, изразио је задовољство због убрзаног реновирања зграде Клинике за кардиологију. Он истиче да су инвестиције у овој установи од виталног значаја за унапређење услова рада и пружања врхунских здравствених услуга пацијентима.

Осим реновирања постојећих објеката, планира се и даље унапређење опреме, као и изградња нових објеката попут зграде Клинике за онкологију и Поликлиничког дела.

Све ове иницијативе, како истичу надлежни, имају за циљ да Нишки Универзитетски Клинички Центар постане лидер у пружању здравствених услуга не само у овом делу Србије, већ и у региону.


#   Ниш   Зоран Перишић   реконструкција   кардиоваскуларне болести   Универзитетски клинички центар ниш   Томица Костић кардиолог
@ProfdrPerisic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима