Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вулин: Први пут после 50 година покренута велика реконструкција Војне болнице у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 26.05.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Након отварања нова операционе сале у Одељењу за хируршке болести Војне болнице у Нишу, министар одбране Акесандар Вулин изјавио је чак после 50 година покренута велика рекоснтрукација те здравствене установе и да је потпуна обнова и опремање за сада само две операцине сале, само почетак.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

"Овде нећемо стати, радићемо корак по корак до потпуне реконструкције нишке Војне болнице. Њен значај је велики, је као што знамо највећи број војника је управо смештен на југу Србије, пре свега у оквиру Копнене војске", рекао је Вулин.

Фото: Њ.П. Јужна Србија

-Извршена је адаптација дела операционог блока у одељењу за хитушке болести Војне болнице у Нишу и уређена операциона сала немењена за лапароскопску-миниинвазивнухирургију абдоминалних органа, што омогућује примену пре свега, савремених метода у лечењу и бржи опоравак пацијената и самим тим врћање на своје дужности, изјавили су управник ВБ Ниш пуковник др Јовица Станојковић и пуковник доцент др Небојша Ђенић.

Фото: Њ.П. Јужна Србија

Реконструкција Владе Србије

На питање новинара како коментарише предлог премијерке Ане Брнабић да место министра финансија "заузме", Синиша Мали градоначелник Београда, Александар Вулин каже да "потпуно подржава њену одлуку и да ће Синиша Мали радити у ресорном министарству, једнако добро и савесно као што је и водио главни град".

Фото: Њ.П. Јужна Србија

 

Коментара: 0


#   Ниш   Јужна Србија регион   Александар Вулин   Влада Републике Србије   Војна болница Ниш   реконструкција   Синиша Мали   Копнена војска   Војска Србије   Јовица Станојковић
@VulinAleksandar @Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима