Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zorana Mihajlović: Autoput Niš-Dimitrovgrad biće gotov do kraja 2015.

rssBookmark and Share

Dimitrovgrad 28.01.2015. Južna Srbija Info

Autoput od Niša do Dimitrovgrada, na Koridoru 10, biće završen do kraja ove godine, a ceo Koridor 10 u Srbiji do kraja 2016. godine, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Zorana Mihajlović: Autoput Niš-Dimitrovgrad biće gotov do kraja 2015.

Mihajlović je nenajavljeno obišla radove na celoj trasi istočnog kraka Koridora 10, odnosno od Niša do Dimitrovgrada i tom prilikom je rekla da su izvođači radova u poslednjih nekoliko meseci efikasno i brzo radili, bez obzira na kašnjenja u prethodnom periodu.

Koridor 10 je za Srbiju od strateškog značaja i cilj vlade jeste da do kraja 2016. on bude završen”, navela je Mihajlović i istakla da je to veoma važno za našu zemlju s obzirom da godišnje gubimo više od 30 miliona evra zato što taj putni pravac nije završen.

Ona je obišla i radove na izgradnji dva tunela kod Dimitrovgrada – Progon i Pržojno Padina koje gradi grčka firma “Terna” i oni su skoro završeni i sada se postavljaju elektroinstalacije.

“Ovi tuneli su praktično završeni i to na najtežem terenu i moram da kažem da sam prijatno iznenađena”, navela je Mihajlović.

Ona je podsetila da na deonici Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada koja je dužine 86 kilometara ima čak pet tunela i 84 mostovskih konstrukcija i istakla da će to sve biti gotovo do kraja godine.

Komentara: 0


#   Dimitrovgrad   auto-put   koridor 10   Zoran Mihajlović   obilazak   završetak   elektroinstalacije
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}