Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Donacija Domu zdravlja: Svaka soba dobila televizor i kompletnu opremu

rssBookmark and Share

Kuršumlija 24.10.2014. Kurir

Svaka bolesnička soba u stacionaru Doma zdravlja Kuršumlija od danas ima televizor i novu opremu, od posteljine do pribora za jelo. Ovu opremu vrednu oko milion dinara isporučila je Specijalna bolnica Prolom banja.

Donacija Domu zdravlja: Svaka soba dobila televizor i kompletnu opremu

Prema rečima direktorke Doma zdravlja Kuršumlija dr Uranije Petrović nova oprema će umnogome poboljšati uslove lečenja.

- Svaka bolesnička soba, dnevni boravak, boravak pri hitnoj službi i dijalizni centar, osim televizora dobili su i ćebad, posteljine, jastuke, pribor za jelo i sve drugo što je potrebno-kaže dr Petrović i dodaje da su sobe nedavno okrečene i zamenjena stolarija, tako da su uslovi za lečenje u stacionaru veoma dobri.

Direktorka pojašnjava da Dom zdravlja Kuršumlija uvek ima svu potrebnu terapiju pa pacijenti ne moraju ništa da kupuju. Ona se u ima pacijenata zahvalila na vrednoj donaciji.Generalni direktor Specijalne bolnice Prolom banja Žarko Đurić je kazao da je ova donacija samo nastavak odlične saradnje između ove dve zdravstvene ustanove.

Inače, novo sanitetsko voziloDom zdravlja Kuršumlija dobio je prekjuče od Ministarstva zdravlja.

Nabavku 30 vozila za domove zdravlja i Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć grada Beograda finanisrala je Svetska banka preko projekta Ministrastva zdravlja „Pružanja unapređenih usluga na lokalnom novou-DILS“.

 

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Uranija Petrović   Dom zdravlja   Prolom Banja   donacija   Dom zdravlja Kuršumlija   Žarko Đurić   Svetska banka
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}