Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Đurđić:Motivisao me Mihin poziv

rssBookmark and Share

05.10.2012. Autor: G.Vukašinović

Napadač švedskog prvoligaša Helsingborga Nikola Đurđić rekao je da ga je poziv selektora reprezentacije Srbije Siniše Mihajlovića stimulisao da u poslednje vreme pruža dobre partije.

Đurđić:Motivisao me Mihin poziv

Mihajlović je pre nekoliko dana najavio da će u novembru pozvati u nacionalni tim tog centarfora, kada su u planu prijateljske utakmice.

"Reči selektora Mihajlovića predstavljaju veliki stimulans. Zaista mi je bilo drago kada sam čuo da računa na mene za duele u novembru. Na meni je sada da dokažem da sam taj poziv i zaslužio. Veliki sam optimista po tom pitanju", rekao je Durđić.

Dvadesetšestogopdišnji momak rođen u Pirotu igra u životnoj formi, što potvrđuje i njegov učinak od osam postignutih golova na deset utakmica, koliko je odigrao za nešto više od mesec dana u dresu švedske ekipe.

Đurđić je dva puta zatresao mrežu i u meču Lige Evrope protiv Tventea, ali to nije bilo dovoljno za pobedu njegovog tima, jer su gosti iz Holandije uspeli da izvuku bod u samoj završnici susreta (2:2).

"Žao mi je što na kraju nismo stigli do sva tri boda. Imali smo igru i rezultat do same završnice, ali nam je pobeda izmakla. Prepun sam samopouzdanja na terenu. Javnost u Švedskoj je veoma pozitivna kada su u pitanju moji nastupi. Smatram da sam uneo malo živosti u ekipu", zaključio je Đurđić.

Posle 25 odigranih kola Helsingborg zauzima 6. mesto na tabeli prvenstva Švedske i ima 39 bodova, deset manje od vodećeg Elfsborga.


#  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima