Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Metalac sa Vranešom napada trofej u Kupu

rssBookmark and Share

Niš 18.02.2015. Novosti

U autobusu koji će u sredu krenuti put Niša i koji vozi košarkaše valjevskog Metalac Farmakoma na završnicu Kupa Radivoja Koraća, naći će se i iskusni centar Slavko Vraneš (32, 230), najnovije pojačanje kluba se Kolubare.

Metalac sa Vranešom napada trofej u Kupu

Nekadašnji igrač Budućnosti, Crvene zvezde, Partizana i mnogih poznatih evropskih klubova, svojevremeno draftovan od NBA ligaša Njujork Niksa, ponovo je u redovima Valjevaca čije boje je već branio pretprošle godine u Superligi.

Neophodni papiri iz Vranešovog poslednjeg kluba, iranskog Zob Ahana, stigli su na vreme, pa je ovaj gorostas licenciran za nastupe u ABA ligi i Kupu. On odavno trenira sa igračima Metalca, već se sasvim solidno uklopio u ekipu, a jedini problem donekle bi mogla da bude povreda zadnje lože koja ga je mučila nekoliko dana. Uprkos tome, iz kluba poručuju da će Vraneš biti spreman da pomogne drugovima u borbi za što bolji plasman, najpre u Kupu, potom u ABA i Superligi.

U sastavu Metalca više neće biti plejmejkera Slobodana Dunđerskog, sa kojim je dogovoren prekid saradnje. Dunđerski nije nastupio u poslednjoj utakmici Valjevaca u ABA ligi kada je savladan Levski u Sofiji, a pošto nije bio povređen, već tada je bilo jasno da se nešto dešava po pitanju njegovog statusa.

U NIŠ BEZ MAJSTOROVIĆA
Ekipi Metalac Farmakoma, nažalost, još izvesno vreme neće moći da pomogne sjajni centar Đorđe Majstorović, koji je do pre dve nedelje pružao odlične partije i bio izuzetno važna poluga u koncepciji igre valjevskog stratega Vladimira Đokića. Majstorović je „zaradio” upalu pluća, procena je da će biti odsutan sa terena najmanje tri nedelje, tako da stručni štab na njega ne može da računa u Nišu.

Trener Đokić je lokalnim medijima izjavio da je razgovarao sa iskusnim igračem, da mu je saopštio da će prednost imati ostala tri plejmejkera - Protić, Ljubičić i Otašević. Zbog „gužve” na poziciji organizatora igre, Dunđerskom je poručeno da više ne može biti u prvom planu, tako da je zajednički postignut dogovor o razlazu, a ostaje da se to i administrativno sprovede.

No, bez obzira na kadrovske promene, bez obzira na popriličnu istrošenost i umor većine igrača posle žestokih borbi i napornih putovanja u ABA ligi, valjevski tim u Niš dolazi sa neskriveno visokim ambicijama, utoliko pre što mu ni žreb nije bio nenaklonjen. U četvrtfinalu ga očekuje Vršac sa Valjevcima Nikolom Tomaševićem i Aleksandrom Tanaskovićem i nekadašnjim „Valjevcem” Stefanom Balmazovićem, tim koji, realno, ne bi trebalo da predstavlja ozbiljniju prepreku.

To, međutim, nijednog trenutka ne sme značiti opuštanje, jer su iznenađenja uvek moguća. Ali, mentalitet Đokićeve ekipe je, bar do sada, uvek bio takav da je češće priređivala prijatna nego neprijatna iznenađenja.

Ukoliko u četvrtak bude prebrođena prva prepreka, u subotnjem polufinalu sledi duel sa pobednikom meča Mega Leks - FMP. Ako to, po očekivanju, bude tim Dejana Milojevića, sigurna je velika i neizvesna bitka, jer je ulog ogroman - uz revanš „ljubičastima” za ubedljiv jesenji ABA ligaški poraz u Sremskoj Mitrovici, trijumf otvara vrata nezabeleženog uspeha, finala Kupa Radivoja Koraća. Razlog više da momci iz Valjeva od sutra zaborave na umor, povrede i odsutne igrače...


#   Niš   košarka   kup   Kup Radivoj Korać   Metalac KK Valjevo  
@_koteks @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima