Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički: U Ivanjici bez golova

rssBookmark and Share

30.08.2015. Belami, FK Radnički

U utakmici osmog kola fudbalske Superlige Srbije Javor i Radnički Niš podelili su bodove u Ivanjici odigravši 0:0.

Radnički: U Ivanjici bez golova

Niški tim je drugim vezanim remijem ostao na petom mestu sa 13 bodova, dok je Javor i dalje drugi sa 16 bodova.

Po prvi put u istoriji zasijali su reflektori u Ivanjici, svečano je bilo i zbog Njušićijade koja je danas počela. Utakmica osmog kola između domaćeg Javora i našeg Radničkog završena je bez golova. Viđena je veoma tvrda utakmica sa malo šansi. Sam tok utakmice ipak govori u prilog tome da Real sa Nišave može da bude zadovoljan osvojenim bodom.

U prvom delu prvog poluvremena domaći Javor zaigrao je dosta angažovanije, napadali su gosti ali bez rezultata. Prvu ozbiljnu šansu imao je Milović u 16. minutu. Njegov udarac završio je preko gola Jovanovića. Kako je teklo vreme, niški igrači oslobađali su se početne inicijative domaćih, do kraja poluvremena igralo se čvrsto i uglavnom na sredini terena.

Kao što je i najavljivano, Javor se nije branio, otvorili su se Ivanjičani u drugom poluvremenu i svim silama krenuli ka golu Radničkog. Raspoložen i siguran bio je čuvar mreže Radničkog.

Konačan rezultat, ipak, ne oslikava čak 18 šuteva upućenih ka golu Nišlija, od kojih je 10 odbranio odlični Aleksandar Jovanović, čuvar mreže Radničkog.

U 55. minutu za Radnički je debitovao Andreja Apostolović koji je pojačao niški tim iz pirotskog Radničkog. Real sa Nišave je strpljivo čekao svoju šansu iz kontra napada ali je nije dočekao. Cilj Milana Rastavca da Radnički iz Ivanjice donese bar bod je ispunjen, pa Radnički sa dobrim bodovnim saldom čeka septembar i utakmicu sa ekipom Mladosti na Čairu.

Radnički će u narednom kolu koje je na programu za dve sedmice ugostiti Mladost iz Lučana.


#   fudbal   Radnički FK   Aleksandar Jovanović   Ivanjica   Javor FK   Andreja Apostolović
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima