Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sportska dešavanja

rssBookmark and Share

Kragujevac 20.02.2011. M. Miladinović, Južne vesti, Aleksinačke novosti

Sportska dešavanja
Rukometni klub Svrljig na pripremnoj utakmici ubedljivo savladao domaću ekipu Aleksinca rezultatom 22:12.

Najefikasniji u svrljiškom timu bili su David Milutinović sa šest pogodaka, Vlada Vranić i Luka Obradović po pet pogodaka.

U ovom meču istakao se i golman svrljižana Dušan Vasiljević koji je u više navrata sačuvao svoju mrežu.

Trener Svrljiga Dragan Obradović zadovoljan je igrom svog tima i najavljuje još bolju igru u nastavku takmičenja.


Rukometašice Naise pobedile su ekipu Nopala iz Bačke Palanke rezultatom 33:32 (17:16) u 14. kolu Superlige.

Naisa je uspela da savlada još jednog protivnika iz donjeg dela tabele. U prvom poluvremenu smenjivali su se u vođstvu Nopal i Naisa, a u 11. minutu Naisa je ostala bez golmana Dragice Tatalović koja je zbog intervencije van golmanskog prostora dobičla crveni karton. To nije mnogo omelo niške rukometašice koje su na odmor otišle sa golom prednosti. I u nastavku se vodila izjednačena borba, a u 50. minutu bilo je 26:26. Nakon toga niški tim je napravio seriju od 4:0 i do kraja održavao prednost.

- Teška utakmica, ali bitno je da smo dobili. Bili smo bolji, imali smo prednost tokom meča 3, 4 gola. Najvažnije je da smo sačuvali drugu poziciju i sada smo mnogo bliži mestu koje vodi u Evropu naredne godine. Cilj nam je neko od prvih pet mesta, a ovom pobedom idemo ka tome – rekao je Svetislav Jovanović, trener Naise.

Naisa će u narednom kolu ugostiti Čačak.


Košarka


Napredak Maksi ko je u Pirotu je savladao ekipu Dimitrovgrada, rezultatom 85:60. Po četvrtinama 23:16, 18:11, 20:17 i 24:16.

Najefikasniji u našoj ekipi bili su Rašić sa 20, Šikman sa 17 i Raičević sa 14 poena, dok je u domaćoj ekipi najbolji skor ostvario Andrejev sa 27 postignutih poena.

Veliki posao za Aleksinčane je u 18.kolu I srpske lige odradila i ekipa Kuršumlije savladavši na svom terenu Moravu iz Vladičinog Hana rezultatom 94:86, te joj tako značajno umanjila šanse za osvajanje prvog mesta.

Napredak je, osam kola pre kraja prvenstva, prvi sa skorom od 16 pobeda i dva poraza, dok Jablanica na drugom mestu ima dve pobede manje.

U narednom kolu Napredak Maksi co gostovaće upravo u Medveđi ekipi Jablanice.

Košarkaši Jastreba su, u utakmici 13.kola II srpske lige - Istok, u Aleksincu, deklasirali ekipu Ergonoma iz Niša rezultatom 94:59. Po četvrtinama 32:13, 21:9, 15:22 i 26:15.

Najefikasniji u ekipi Aleksinčana bili su Stojanović sa 22, Momčilović sa 19, Nikolić sa 17, Todorović S. sa 16 i Nešić sa 11 postignitih poena.

Jastreb je i dalje 8. na tabeli, a u narednom kolu igraće u Vlasotincu protiv istoimene ekipe.


U 18. kolu Prve A lige košarkašice Studenta poražene od Proletera sa 71:48 (19:12, 21:13, 13:10, 18:13) i u u plej-aut ulaze sa 4 pobede.

Košarkašice Studenta nisu uspele da pobedom završe takmičenje u regularnom delu Prve A lige. Proleter im je naneo osmi poraz za redom. Studentu nije išlo od početka utakmice, mnogo je grešio što je Proleter koristio. Najefikasnija u timu Studenta je bila Marija Ilić sa 17 poena, dok je Sanja Marjanović postigla 13. U Proleteru Jela Vidačić je dala 29, a Dragana Gobiljić 20.

- Razlog ovoliko visokog poraza je loša igra u napadu. U odbrani smo odigrali korektno, ali u napadu smo podbacili. Nismo mogli koš da postignemo. Za 2 poena imali smo 35% uspešnosti, dakle 15 koševa od 43 pokušaja. Za tri poena smo još gore šutirali. Samo 4 puta smo pogodili od 25 pokušaja – rekao je Zvonko Stanković.

Košarkašice Studenta igraće u plej-autu sa Kovinom, Loznicom, Proleterom i ekipom Kragujevca. U mini-ligu Student prenosi 4 pobede, Kovin 7, a Loznica, Proleter i Kragujevac po 3. Četiri ekipe će direktno obezbediti plasman u Prvu A ligu naredne godine, dok će peta igrati doigrtavanje sa timom iz Prve B lige. Plej-aut počinje 9. marta, a utakmice će se igrati sredom i subotom. Parovi će biti odlučeni tokom sledeće nedelje na sastanku u Beogradu.

Košarkašice aleksinačkog Napretka u subotu su na svom terenu poražene od lidera na tabeli I srpske ženske lige - Jug, leskovačke Aktavis akademije, rezultatom 33:93. Po četvrtinama 6:28, 5:17, 9:22 i 13:26.

Aleksinčanke su pretposlednje na tabeli, a u narednom kolu gostuju u Pirotu ekipi Gimnazijalca.


Fudbal

Svrljižani su savladali ekipu Mramora rezultatom 4:1. Po izuzetno teškom terenu zbog vremenskih uslova ekipa Svrljiga uspela je da savlada zonaša iz Mramora rezultatom 4:1 i tako uspešno završila svoju drugu proveru za predstojeću polusezonu. Golove za Svrljig postigli su Miljović (2), Marković i Kostić. U narednom pripremnom periodu očekuju se utakmice sa jačim protivnicima. Zonaš iz Mramora je postigao pogodak iz jedanesterca.

"Trenira se jako, zalagalje na treninzima je izuzetno a za rad sa loptom ide se u balon salu, te nas najverovatnije očekuju i dobri rezultati, rekao je Boban Krstić Žongul, trener svrljižana".


#   Kragujevac   Svrljig   Jablanica   Maksi Ko   košarkašice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima