Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Verovali ili ne: Nišlije u Minhenu kupuju karte za Čair da bi gledale Đokovića!

rssBookmark and Share

Niš 25.01.2017. Sportski žurnal

Zbog izuzetne pažnje i skoro neverovatnog interesovanja za meč Dejvis kupa između Srbije i Rusije, u niškom Čairu od 3. do 5. februara, u poslednja dva dana na prodajnim mestima ulaznica, za koje je već rečeno da je mali broj, velike su gužve

Verovali ili ne: Nišlije u Minhenu kupuju karte za Čair da bi gledale Đokovića!

Uzalud se tiskaju građani Niša, Pirota, Aleksinca, Vranja, Kruševca, Zaječara i drugih mesta – karata nema ama baš nigde.

– Suočeni smo sa prevelikim pritiskom odmah posle Đokovićeve izjave da će igrati za naš nacionalni tim. To je bukvalno bila eksplozija, jer sve informacije pre toga govorile su suprotno. Kako je Novak odlučio da igra, tako je prava jagma za ulaznicama – rekli su nam organizatori.

A zašto ulaznica nema pomalo i nevešto objašnjenje:

– Nije krivica do nas – kažu u prodajnim objektima „Vin-Vina“, i dodaju da su u svakom trenutku spremni da odgovore zadatku. Ali, nemoćni su jer je kupovinu blokirao zvanični sajt firme „DD tickets“ preko koje je organizovana prodaja.

U ovoj firmi, međutim, kažu da sajt radi normalno. Potrebno je, ističu da se bude uporan!?!

Isto tako, tvrde da karata ima dovoljno, i da niko ne treba da brine. Ali, na samom sajtu već danima stoji i ne menja se informacija da su preostale ulaznice samo za tribine, a da partera nema.

Malo je reći da su Nišlije, ali i stanovnici celog juga i jugoistoka Srbije, koji su planirali da prate meč između najboljih i najpoznatijih srpskih i ruskih tenisera, zabrinuti.

Podsećaju da se nešto veoma slično, da se ne kaže skoro isto, dogodilo i 2012. kad za mečeve naše selekcije sa Švedskom u Dejvis kupu u Nišu karte nigde nisu mogle da pronađu.

Najavljivan je danima početak prodaje, potom odlagan „od danas za sutra, a sutra za prekosutra“ sve do samog početka meča.

– Pet puta sam stajao u redu ispred prodavnice, i pet puta odustajao. Najzad sam pozvao sina koji je u Minhenu i po svemu sudeći preko njega ću uspeti da rešim problem za karte. On će pokušati da mi završi u Nemačkoj za mečeve u mom rodnom gradu – ispričao nam je Novica Đorđević iz Niša.

A Zorica Jovanović iz Kruševca ispričala nam je da je rano zorom u ponedeljak i u utorak dolazila u Niš kako bi obezbedila karte:

– Pokušala sam preko internet sajta da obezbedim ulaznice, ali nisam mogla i zato sam došla u Niš. Obožavam tenis, pratim sve u ovom sportu i bez obzira da li će Đoković igrati ili ne, odlučila sam da na bilo koji način dođem do karata – rekla nam je ova Kruševljanka.

Nišlije se mnogo uzdaju u objavljenu informaciju da će i „pešice“ doći do karata, odnosno da će moći da se kupe na stari način – na biletarnicama oko sportske dvorane Čair, gde će se mečevi i igrati.

Jer, rečeno je da će se 30. januara, u vremenu od 10 do 16 časova, ulaznice prodavati ispred niške hale.

Mnogo je razočaranih u organizaciju prodaje ulaznice bilo i pre pet godina u Nišu i ovom delu Srbije.

Bojazan je samo da se situacija iz 2012. i pred meč sa Švedskom u Čairu, kad je bilo ne samo gužvi već i tuča oko karata, ne ponovi baš u istom obliku, piše Sportski Žurnal.


#   Niš   Srbija   Novak Đoković   tenis   internet   Rusija   Zorica Jovanović   Dejvis kup
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima