Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Planinska trka „Sokolov put“ na Suvoj planini

rssBookmark and Share

Suva planina 27.04.2015. TON, Južna Srbija Info

Planinska trka „Sokolov put“, održaće se po drugi put na Suvoj planini, 01.maja, 2015. u organizaciji Skajraning Asocijacije Srbije, Turističke Organizacije Niš, opštine Niška Banja, uz podršku i pokroviteljstvo Grada Niša.

Sokolov put, Foto arhiva: Sokolov put FB
Sokolov put, Foto arhiva: Sokolov put FB

Konfiguracija staze „Sokolov put“ sa dužinom od 22 km i 2.200 m ukupnog vertikalnog uspona ispunjava sve međunarodne standarde staza u kategoriji skaj rejsa, planinske trke na velikim nadmorskim visinama.

Trka startuje u 08.00 h iz centra Niške Banje i vodi preko vrhova Koritnik, Mosor, Sokolov kamen, do najvišeg vrha Suve planine, Trema (1.810m nv). 

Sokolov put, Foto arhiva: Sokolov put FB

Ukupan broj prijavljenih takmičara je 259, od toga 147 u kategoriji trkača i 112 planinara i planinarki. Pored učesnika iz Srbije, na trci učestvuju i takmičari Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Republike Srpske, Mađarske, ali i trkači iz Švedske, Poljske koji su stalni učesnici svetskih i evropskih trka.

Za razliku od ustaljenih načina provođenja prvomajskih praznika,„Sokolov put“ će svojim učesnicima pored trke na stazi sa najlepšim vidikovcima u Srbiji, omogućiti da bolje upoznaju okolinu Niša tokom 2. i 3. maja. U ponudi će biti više programa koje će takmičari moći da izaberu:

Abzajl u Jelašničkoj klisuri, speleo ture, tandem let paraglajderom, rafting Nišavom, tako da će ovaj događaj prevazići okvire trke i postati svojevrsna prezentacija i promocija mogućnosti koje okolina Niša nudi iz oblasti avanturističkog turizma.

Najbrže trkače i planinare očekuju vredne nagrade: novčane nagrade, sportska oprema, kao i atraktivna vikend putovanja.

Prvi skaj rejs „Sokolov put“ održan po prvi put u Srbiji 2014. godine, doživeo je ogroman uspeh i doprineo osnivanju organizacije Skyrunning Serbia koja je postala punopravni član Međunarodne Skyrunning Federacije (International Skyrunning Federation– ISF)

Komentara: 0


#   Suva planina   Sokolov kamen   novčane nagrade   sportska oprema   Turistička organizacija Niš   trka   Sokolov put   Skajraning
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}