Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Planinska trka „Sokolov put” za 1. maj u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 30.04.2015. S.L. Južna Srbija Info

U organizaciji Skajraning asocijacije Srbije, Turističke organizacije Niš, Gradske opštine Niška Banja, uz podršku i pokroviteljstvo Grada Niša, 1. maja će biti održana druga planinska trka “Sokolov put”.
Prijavljeno je 259 takmičara iz Švedske, Poljske, Mađarske, Bugarske, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije.

Pres konferencija povodom trke “Sokolov put”, Foto: Južna Srbija Info
Pres konferencija povodom trke “Sokolov put”, Foto: Južna Srbija Info

-    Trka startuje u 8 sati ujutru, u centru Niške Banje kod fontane. Start je na 240 metara nadmorske visine, nakon čega trkači kreću preko Koritnika, Mosora, Sokolovog kamena, do Trema na 1810 metara nadmorske visine. Staza je duga 22 kilometra, a ono što dodatno otežava trčanje i pešačenje je uspon od 2.200 metara na stazi. Prvi deo staze je kroz šumoviti predeo Koritnika do Mosora, nakon toga staza vodi preko Grebena, Suve planine, do najvišeg vrha, do Trema. Prošlogodišnji pobednik je stazu pretrčao za 2 sata i 46 minuta, a nadamo se da će ove godine biti oboren taj rekord.

Prijavljeno je 259 takmičara, i podeljeni su u dve kategorije. 147 je trkača, a ostali su planinarke i planinari. Svi takmičari koji pređu celu stazu dobijaju finišerske medalje, a za najbolje su obezbeđene novčane nagrade, sportska oprema i vikend putovanja, kaže Jelena Todorović iz Turističke organizacije Niš.

-    Kada ste pionir u nečemu, svaka ova trka znači puno. Mi smo prezadovoljni što je Niš bio pokretač skaj raning lige, i nadamo se da će se tako nastaviti i u narednom periodu. Bitno je za grad da ga promovišemo na najbolji način, da pokažemo svima da imamo najlepše predele, I da ova trka obogati ponudu Niša, i sportsku i turističku, jer ovo je novo u Srbiji, ali je u svetu ovaj sport jako popularan, kaže Milan Pešić, gradski većnik.

Organizatori su se potrudili da trka bude potpuno bezbedna za sve, na pet punktova pored staze biće raspoređene ekipe Gorske službe spasavanja, a na Bojaninim vodama će biti i ekipe Hitne pomoći.

Sokolov put, Foto: Sokolov put FB

Skaj rejs “Sokolov put” ima i prateći program 2. i 3. maja, kada su u planu izleti do Jelašničke klisure kao i tandem letovi paraglajderima.

 

Komentara: 0


#   Niš   Niška Banja   Gradski većnik   Trem   Milan Pešić   novčane nagrade   sportska oprema   Turistička organizacija Niš   Sokolov put   trka “Sokolov put”
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}