Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sokolov put - SkyRace 9. septembra

rssBookmark and Share

Niška Banja 07.09.2017. Južna Srbija Info

Četvrto izdanje već dobro poznate trke širom Balkana, Sokolov put, zakazano je za 9. septembar. Prvi sky race u Srbiji, realno najatraktivniji greben i trka u svetu nebeskog trčanja u našoj zemlji.

Sokolov put - SkyRace 9. septembra

Dobro poznata staza na Suvoj planini, od Niške Banje do njenog najvišeg vrha, Trema (1810mnv), od ove godine doživljava promenu tako da trkači idu do planinarskog doma Studenac na Bojaninim vodama. To će biti glavna trka koja nosi bodove za Ligu kao Sky Classic format sa 20% većim bodovanjem od Kopaonika. biće dugačka 30 km uz 2270 m uspona i 1.660m spusta. Pored nje ćemo organizovati i kraću trku, koja se ne boduje za Ligu ali predstavlja pravi ugođaj za ljude koji žele da uživaju ili tek ulaze u svet skyrunninga. Ta staza će imati 15km sa 1.100m uspona i 500m spusta. Start i cilj su isti kao za dužu trku (Niška banja – Bojanine vode), s tim što posle Mosora trkači idu na dole a ne ka Sokolovom kamenu. 

 

Više na: 

http://www.skyrunning-serbia.com/kalendar2017/sokolovput2017.html

Komentara: 0


#   Niška Banja   Bojanine vode   Niška Banja gradska opština   Turistička organizacija Niš   Sokolov put   trka “Sokolov put”
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}