Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sokobanja oplakuje Denkiće

rssBookmark and Share

Beograd 06.01.2015. Novosti

U kući porodice Denkić u Sokobanji, koja je nastradala u udesu na auto-putu Beograd - Niš, na skretanju kod Vrčina, dan posle stravične saobraćajne nesreće, vladali su muk i neverica.

Korsa je posle sletanja sa puta završila na krovu
Korsa je posle sletanja sa puta završila na krovu

Ispred doma - rodbina, komšije, prijatelji, svi u neverici govore o zloj sudbini koja je zadesila Stojana (28) i njegove roditelje Nikolu (62) i Dušicu (55).

Istraga još nije utvrdila zašto je “opel korsa”, u kome su se nalazili sin, otac i majka, sletela sa puta i završila na krovu. Nezvanično, automobil, za čijim je volanom bio Stojan, kretao se neprilagođenom brzinom.

Denkiće, inače svi opisuju kao mirne i tihe ljude. Glava porodice, Nikola, bio je profesor engleskog jezika u sokobanjskoj Osnovnoj školi “Mitropolit Mihailo”, baš kao i njegova supruga Dušica. - Nikola se doselio sa Kosova i Metohije u Sokobanju, gde se oženio Dušicom, sa kojom je dobio sina Stojana, potom i ćerku - rekao nam je jedan od komšija ispred prazne kuće Denkića.

Kod isključenja za Vrčin, posle krivine, automobil je izgubio kontrolu i sleteo sa kolovoza. Prvo je “očešao” bankinu, a potom se isprevrtao nekoliko puta. Posle udara u betonski bedem nadvožnjaka, “opel” je završio na krovu na travnatoj površini pored auto-puta, ispod nadvožnjaka. Svi putnici ostali su na mestu mrtvi.

Video sam kada su u nedelju krenuli u Beograd da obiđu ćerku koja živi u prestonici i pre dva meseca se porodila. Auto je vozio Stojan. Pred polazak na put Nikola mi je mahnuo i kazao mi je: “Komšija, pozdravljam te. Vidimo se uskoro”. Nisam ni slutio da je to poslednji put da ga vidim živog. * Nikola, Dušica i Stojan Denkić Denkićeva deca, i sin i ćerka, diplomirani su pravnici koji su radili u Beogradu. Nikola i Dušica, slažu se komšije, mnogo su uložili u njihovo obrazovanje i ceo svoj život su posvetili deci. Bili su mirni i povučeni ljudi koji se nikada nisu nikome zamerili.

- Dušica je mogla još da radi, ali je kada joj se ćerka porodila otišla u penziju kako bi joj pomogla oko čuvanja deteta - nastavlja naš sagovornik. - Zato su prekjuče i krenuli u Beograd kako bi pomogli ćerki koja se porodila pre dva meseca, oko čuvanja bebe. Međutim, umesto toga, nastradili su tragično u saobraćajnoj nezgodi. 

Najbliža rodbina Denkića u ponedeljak nije bila u Sokobanji. Po kazivanju komšija otišli su u Beograd kako bi preuzeli tela Nikole, Dušice i Stojana. Na domu Denkića koji je ostao pust ostala je da sablasno svetli samo sijalica ispred ulaznih vrata...

Komentara: 0


#   Beograd   Sokobanja   saobraćajna nezgoda   obrazovanje  
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima