Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predsednik Dečjeg kampa u Stavrosu: Mladi "Brankovi" pevači i igrači uvek su dobrodošli

rssBookmark and Share

Niš 28.07.2019. Južna Srbija Info

"Činimo sve da 40-toro dece, igrača i pevača iz ansambla mladih CPD "Branko" iz Niša, provedu svoje vreme u našem Kampu u Stavrosu što lepše i kvalitetnije. Ovo je i za nas jedno novo iskustvo, i uvek su dobrodošli", rekao je Hristos Savapulos (Χρήστος (Σαββόπουλος), predsednik te ustanove za decu ((ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥ).

Foto: V.E.
Foto: V.E.

U okviru svog prijateljskog boravka, a na poziv rukovodstva opštine, 40-toro "Brankovih" mladih pevača, i igrača, na čelu sa ocem Aleksandrom kao vođom puta, boravi od 24. jula, do 1. avgusta u jednom od najpozntijih kampova za mlade u Grčkoj u gradu Stavros, u kome se već decenijama borave mladi iz cele Grčke, razmenjujuću kulturu i običaje.

Uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog G. G. Arsenija, Crkveno pevački i folkloroni ansambla mladih "Branko" iz Niša, svojim nastupom 28. jula na centralnoj bini u gradskoj luci, dostojno će predstaviti Nišku eparhiju, grad Niš i svoju zemlju i uveličati obeležavanje Dana grčke opštine Volvi i grada Stavros.

Program obeležavanja "gradske slave" i proslave zaštitnice Svete Paraskeve, počeo još 25. večernjom službom i litijom gradskim ulicama, a zvršava se 28. jula, upravo nastupom mladih. "Brankovih"  igrača i pevača.

Ono što imponuje svakom Srbinu, posebno turistima iz Niša, da svako veče sa bine u gradskoj luci, pozdravljaju ansambl iz Niša, kao počasne i glavne goste.

"Pod pokroviteljstvom Republike Grčke u Stavrosu, gradiću opštine Volvi, radi "Dečji kamp Stavros" (ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥ) u kome u svakom trenutku boravi do 300 dece iz Grčke, dece kojoj roditelji ne mogu da plate letovanje, jer rad ove ustanove kompletno finansira država", govori gospodin Hristos Savapulos, predsednik te ustanove za decu.

Kamp se nalazi u neposrednoj blizini centra grada u prekrasnoj šumi borova i maslina. U bezbednim šatorima, podignutim na betonskim podestima borave deca od 8 do 14 godina po grupama, sa odvojenim muškim i ženskim delom.

Tokom boravka, deca imaju sve uslove, od sanitarno-tehničkih, pet obroka dnevno koji se spremaju na licu mesta u kuhinji, kao i mnogobrojne aktivnosti. 

Tu je i ambulanta sa stalno dežurnim lekarom, koji takođe spava u jednom od šatora.

"Nakon jutarnjeg dizanja zastave i doručka deca odlaze na plažu do sledećeg obroka, potom imaju slobodno vreme, večeru i razne kulturne i sportske aktivnosti, pre odlaska na spavanje", kaže Savapulos i dodaje da "jednom nedeljno uz pratioca, imaju i "šetnju gradom" u toku svog desetodnevnog boravka u Kampu".

Pored odlaska na plažu i kupanja u moru, deci su na raspolaganju sportski tereni, a uveče na bini-amfitetru odvijaju se mnoge predstave i priredbe sa animatorima, gde deca mogu da pokažu svu svoju kreativnost.

Takođe, u kampu, povremeno borave penzionerske grupe iz Grčke, Srbije i drugih zemalja.

Da podsetimo, niška deca nastupaju večeras kao počasni gosti, na svečanom zatvaranju četvorodnevnog programa u okviru proslave "Dana" tog grčkog, primorskog mesta.

 


#   Niš   kamp   Sveta Petka   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   sportski teren   Vladika Arsenije   Stavros (Grčka)   Dečji kamp   Dečji kamp Sravros
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima