Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovačka bolnica dobila tri apartmana

rssBookmark and Share

Leskovac 15.01.2014. Rts

U akciji koju je pokrenuo grad u saradnji sa privrednicima, Leskovačka bolnica dobila je tri savremeno opremljena apartmana. Do kraja godine planirano je opremanje još devet apartmana.

Leskovačka bolnica dobila tri apartmana

Leskovačka bolnica dobila je tri savremeno opremljena apartmana. Do kraja godine biće ih ukupno dvanaest. Reč je o akciji koju je pokrenuo Grad u saradnji sa privrednicima Leskovca.

Udobnost, komfor, mir u luksuzno opremljenom apartmanu za 2.100 dinara dnevno. Buduće majke koje održavaju trudnoću na odeljenju Ginekologije kažu da je ovo pravi potez.

"Žene su pred porođaj veoma uzbuđene i baš im je potreban mir tako da ovaj apatrman mnogo vredi", kaže Suzana Stefanović, trudnica.

Doktor Dragan Krstić, načelnik Ginekološko-akušerske službe kaže da je ovo samo početak i da se nada da će ovako svaka soba da izgleda u narednom periodu.

Odeljenje Ortopedije na kome se mesečno uradi 700 velikih hirurških zahvata i toliko manjih intervencija pre šest godina kompletno je rekonstruisano. Sada su dobili i apartman.

"Biće bolji uslovi i nega, a čuo sam i da neće da bude skupo", kaže pacijent Dragan Mitić.

"Mi koji smo putovali po zapadu i obišli savremeno opremljene klinike znamo koliko znače ovakvi apartmani pacijentima koji žele svoju intimu i mogu da plate", kaže dr Bojan Jovanović, ortoped.

Bolji uslovi omogućeni su i pacijentima na neurologiji. Adaptacija i opremanje svakog apartmana košta oko 400 hiljada dinara.To je poklon leskovačkih privrednika.

"Trebalo bi da se uključi što više ljudi da pokažemo humanost i da stvorimo bolje uslove u zdravstvenom centru", kaže Nenad Cvetković, donator.

Ideja gradonačelnika Leskovca da privrednici na ovaj način pomognu bolnici odnosno zajednici naišla je na veliko interesovanje.

"Trenutno je 12 privrednika potpisalo ugovor o donatorstvu. U međuvremenu se javio veliki broj privrednika. Kada se završi ova akcija biće započeta nova", kaže gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Do kraja godine leskovačka Opšta bolnica dobiće još devet apartmana.

"Počinju da se rade još tri apartmana. Dinamiku radova mi diktiramo, jer ne možemo da radimo sve apartmane istovremeno da ne bi smo remetili normalan proces rada", kaže direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević.

U bolnici u Leskovcu u kojoj se godišnje leči oko 15 hiljada pacijenata posla ima na pretek. Već se preuređuje prostor za specijalističke ambulante. Otvoriće se kožno odeljenje i centralna intenzivna nega. Leskovčani će dobiti i malu crkvu u bolničkom krugu.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   bolnica   zdravstvo   privreda   Nebojša Dimitrijević   Nenad Cvetković   opšta bolnica   Dragan Krstić   Bojan Jovanović
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]