Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сакрили 240.000 евра у влажним марамицама (ФОТО)

rssBookmark and Share

Градина 26.07.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су 25. јула 2017. године, на граничном прелазу Градина, осујетили два покушаја страних држављана да из Србије илегално изнесу готово 240.000 евра.

Сакрили 240.000 евра у влажним марамицама (ФОТО)

Девизе су првобитно покушала да сакрију двојица белгијских држављана турског порекла која су у јутарњим часовима на прелаз стигла BMW-ом X6, белгијских регистарских ознака.

Педесетогодишњи возач цариницима је цариницима рекао да нема ништа да пријави, али је личним претресом код сувозача откривена већа количина непријављених девиза.

Утврђено је да је сувозач струк обмотао марамом испод које су се криле три коверте са 292 новчанице од по 500 евра.

Још један случај кријумчарења новца забележен је истог дана, у поподневним часовима, када је на излазну страну прелаза џипом марке "Porsche" из Холандије допутовала породица холандских држављана турског порекла.

Свако од њих цариницима је пријавио износ од 10.000 евра, а као и у претходном случају, изјавили су да у Турску, што им је била крајња дестинација, сем тога не носе ништа што би требало да пријаве.

Вршећи контролу пртљага, цариници су у једном од кофера, међу личним стварима, пронашли паковање влажних марамица чијим су опипавањем установили да је површина превише неравна и да је могуће да је унутрашњост, осим марамицама, испуњена неким непријављеним садржајем.

Њихове сумње убрзо су потврђене, јер је након пресецања паковања утврђено да су половину унутрашости заузеле најлонске кесе у које је било упаковано 100.000 евра.

Прекршиоцима је враћено по 10.000 евра, што је износ који путници нису у обавези да пријаве цариницима приликом преласка границе, док је преосталих 236.000 евра привремено задржано, до пресуда које ће бити донете по хитном поступку.


 
Подсећамо да је у последње две недеље на граничном прелазу Градина спречен недозвољен износ девиза у укупном износу од преко 550.000 евра.

 


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима