Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тужбе због мобинга у нишком затвору

rssBookmark and Share

20.04.2014. Новости

Валентина Крстић, која је као начелник Службе за обуку и запошљавање у нишком затвору, добила статус узбуњивача јавности јер је изнела податке о милионским преварама, петоро запослених ове установе тужило је за мобинг

Тужбе због мобинга у нишком затвору

Пред Вишим судом у Нишу је одржан главни претрес по тужби бившег шефа Одсека угоститељства Миливоја Алексића. Крстићева тврди да су тужбе „освета“ због савесног рада, док друга страна упорно тврди да је била „злостављана“.

Догађаји досежу до пре три године када је, како тврди Валентина, хтела да заведе ред у Служби где је постављена за начелника.

„Са свима сам имала професионални однос и само сам радила у интересу установе. Ништа напамет нисам могла да предузмем, него на основу записника које сам добијала од комисија. Своје сараднике сам награђивала, али сам и иницирала покретање дисциплинских поступака због повреде радних дужности и обавеза. Била сам и физички нападнута у канцеларији, али поступак никада није окончан због наступања застарелости – каже Валентина, која је у суду поновила да у њеном понашању нема елемената мобинга.

Тврди да ће истрајати на томе да се процесуирају све злоупотребе на које је и указала и да је ова тужба само један вид застрашивања.

Миливоје Алексић, који је покренуо радни спор на основу Закона о спречавању злостављања на раду, каже да му је прекипело пре две године, када је најпре тужио установу и бившег управника. Основни суд је одбацио његов тужбени захтев, али је Алексић добио отказ и сада води још један радни спор.

- Све што бих урадио начелнику Валентини Крстић не би ваљало. Пред другима се трудила да буде учтива, али се на све могуће начине трудила да ми загорча боравак на послу – тврди Алексић, који потенцира да он није усамљен случај, већ да су и друге колеге поднеле тужбу.

Крстићева тврди да Алексић није могао ни да добије посао у КПЗ, јер је на Царини добио отказ пошто је кривично осуђен.

„Када му је истекла условна казна запослио се 2007. у КПЗ и то без провере. Као професор општенародне одбране добио је место шефа мотела. Све су то детаљи о којима нећу да ћутим – каже Валентина, која је и координатор Локалног антикорупцијског форума (ЛАФ).


#   затвор   виши суд   тужба   мобинг   Валентина Крстић   ЛАФ   Основни суд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима