Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

<<<4567891011>>>Укупно: 36620  |  Приказано: 61 - 70

8. март - Међународни дан жена

Јужна Србија Инфо 08.03.2023.
Међународни дан жена

8. март - Међународни дан жена или, посвећен је женама и слави се сваке године 8. марта. Овај дан је настао као дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Швајцарска је последња земља у Европи која је увела право гласа женама. Редакција портала Јужна Србија Инфо честита припадницама лепшег пола Дан жена

опширније

Коментара: 0

Преко 100 пријава пројеката на овогодишњи јавни позив Кабинета за развој недовољно развијених општина

Јужна Србија Инфо 08.03.2023.
Помоћ недеовољно развијеним општинама

На овогодишњи јавни позив Кабинета за развој недовољно развијених општина стигло је преко 100 пријава пројеката и све 44 изразито недовољно развијене општине показале су велику спремност да, у складу са својим надлежностима, раде на стварању што квалитетнијих услова живота у својим срединама.

опширније

Коментара: 0

Прокупље: Отворен 23. „Ђурђевдански књижевни конкурс“

Јужна Србија Инфо 07.03.2023.
Ђурђевдански књижевни конкурс

Ђурђевдански књижевни конкурс, 23. по реду, који Књижевно друштво „Раде Драинац“ и Књижевна омладина Прокупље, традиционално организују, отворен је и ове године.

опширније

Коментара: 0

Право време за прихрану усева

Јужна Србија Инфо 07.03.2023.
Прихрана усева

Хладно време током последњих дана није утицало на развој усева и воћа у топличком крају потврдили су у Пољопривредно стручној и саветодавној служби (ПССС) Прокупље, а киша која је пала спасоносна је за све пољопривредне културе нарочито за стрна жита јер је припомогла да се надокнади недостатак влаге у земљишту, као и да се раствори и упије у земљу ђубриво на њивама.

опширније

Коментара: 0

Осам дама необичних занимања гошће ГО Медијана

Јужна Србија Инфо 07.03.2023.
Женска енергија у мушком пословном свет

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, у Градској општини Медијана традиционално је организован пријем за припаднице лепшег пола, које се баве необичним занимањима и хобијима.

опширније

Коментара: 0

Због прикључења нових корисника на топловод улица Љубе Ненадовића биће затворена до 17 часова

Јужна Србија Инфо 07.03.2023.
Улица Љубе Ненадовића затворена за саобраћај

Због израде магистралног топловода ради прикључења нових корисника, у улици Љубе Ненадовића данас бити затворен саобраћај од 09.00 до 17.00 часова.

опширније

Коментара: 0

Градско веће Ниша: Озакоњење стамбених зграда изграђених до 2015. године

Јужна Србија Инфо 07.03.2023.
Озакоњење стамбених зграда

Предлогом одлуке Градског већа у поступку озакоњења о одређивању максималне спратности до три етаже сви грађани који су купили станове у стамбеним зградама изграђеним до 27. новембра 2015. године, који су видљиви на сателитском снимку са тим датумом, моћи ће да их легализују, добију прикључак на водоводну или електромрежу и да се у њих уселе, рекао је в.д. начелник…

опширније

Коментара: 0

50 студената основних и мастер студија из Ниша на стручној пракси у органима Града

Јужна Србија Инфо 06.03.2023.
Струча пракаса студената у органома Града

Срела сам се са 50 студената основних и мастер студија из Ниша који ће у наредних месец дана бити на стручној пракси у органима Града, казала је градоначелница Ниша Драгана Сотировски након данашњег пријема.

опширније

Коментара: 0

Најмлађи из Дечјег културног центра на посебан начин честитају мајкама и женама 8. март

Јужна Србија Инфо 06.03.2023.
Најмлађи за мајке и жене

Дечији културни центар Ниш поводом предстојећег Међународног дана жена, у среду 8. марта у периоду од 16 до 17:30 организује манифестацију у којој ће најмлађи чланови ДКЦН на себи својствен начин истаћи значај и улогу жена у друштву, и тако свим дамама честитати поменути празник.

опширније

Коментара: 0

Најчешћи разлози брачних несугласица и како их избећи

Промо 05.03.2023.
Разлози брачних несугласица

Све чешће су брачне кризе и разводи. Да ли је последица тога већа слобода или наша неспремност да се ухватимо у коштац са проблемима и решавамо их. Разводу се често не прибегава као последњем средству за решавање проблема, већ се бира као "лакши" пут. Зато ћемо ми у наставку говорити о узроцима брачних криза, али и како их решавати.

опширније

Коментара: 0

<<<4567891011>>>Укупно: 36620  |  Приказано: 61 - 70

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима