Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Блаце: Пластеници са опремом за 19 жена власница пољопривредних имања

rssBookmark and Share

Блаце 26.10.2019. Јужна Србија Инфо

Циљ доделе пластеника је оснаживање и економско јачање породице у руралним срединама.

Блаце: Пластеници са опремом за 19 жена власница пољопривредних имања

Локална самоуправа Блаце у сарадњи са Агенцијом Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена и Координационим телом за родну равноправност Владе Републике Србије, потписала је уговоре о додели 19 пластеника са свом пратећом опремом женама носиоцима пољопривредних газдинстава у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“. Циљ доделе пластеника је оснаживање и економско јачање породице у руралним срединама.

Церемонији доделе, присуствовали су: Саша Солујућ, менаџерка UN Woman агенције а у име локалне самоуправе Сузана Вељовић, заменица председника општине Блаце и Јулијана Јовановић, начелник Општинске управе, са својим сарадницима.

Пластеници који се додељују имају 60м2 простора и 2 м висине, а додељују се са свим елементима, системом за наводњавањем и вишегодишњом фолијом и треба да послуже развоју женског предузетништва у области пољопривреде на територији општине Блаце. 

Коментара: 0


#   Блаце   пољопривреда   субвенције   УН   донација   жене   имање   локална самоуправа   Комисија за родну равноправност   UN WOMAN   пољопривредно газдинство
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима