Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Blace: Plastenici sa opremom za 19 žena vlasnica poljoprivrednih imanja

rssBookmark and Share

Blace 26.10.2019. Južna Srbija Info

Cilj dodele plastenika je osnaživanje i ekonomsko jačanje porodice u ruralnim sredinama.

Blace: Plastenici sa opremom za 19 žena vlasnica poljoprivrednih imanja

Lokalna samouprava Blace u saradnji sa Agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, potpisala je ugovore o dodeli 19 plastenika sa svom pratećom opremom ženama nosiocima poljoprivrednih gazdinstava u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“. Cilj dodele plastenika je osnaživanje i ekonomsko jačanje porodice u ruralnim sredinama.

Ceremoniji dodele, prisustvovali su: Saša Solujuć, menadžerka UN Woman agencije a u ime lokalne samouprave Suzana Veljović, zamenica predsednika opštine Blace i Julijana Jovanović, načelnik Opštinske uprave, sa svojim saradnicima.

Plastenici koji se dodeljuju imaju 60m2 prostora i 2 m visine, a dodeljuju se sa svim elementima, sistemom za navodnjavanjem i višegodišnjom folijom i treba da posluže razvoju ženskog preduzetništva u oblasti poljoprivrede na teritoriji opštine Blace. 

Komentara: 0


#   Blace   poljoprivreda   subvencije   UN   donacija   žene   imanje   lokalna samouprava   Komisija za rodnu ravnopravnost   UN WOMAN   poljoprivredno gazdinstvo
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima