Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Богата искуства Републике Румуније са ЕУ фондовима данас на презентацији у Нишавском округу

rssBookmark and Share

Ниш 10.05.2018. Јужна Србија Инфо

"Иако се југ Србије не граничи директно са Румунијом, њихово богато искуставо и добра воља да помогну овом региону је и више него добродошло код аплицирања за ЕУ фондове", изјавила је данас начелница Нишавског округа Драгана Сотировски, приликом посете румунске делегације експерата.

Богата искуства Републике Румуније са ЕУ фондовима данас на презентацији у Нишавском округу

У сличном тону, данашњу посету румунске делегације је прокоментарисала и начелница Пиротског управног округа Драгана Тоничић, нагласивши, "да поред одличне прекограничне сарадње са суседном Бугарском и применом њиховог модела са ЕУ фондовима, који се већ увелико примењује у Пироту и околини, свакако да Румунија као једна од највећих земаља на Балкану може да помогне својим искуством".

Група експерата из Румуније која је заинтересована за помоћ југу Србије за аплицирање ка фондовима Европске Уније посетила је Нишавски управни округ.

Састанку су осим градоначелника Ниша и председника свих локалних самоуправа присуствовали и начелница Пиротског округа Драгана Тончић и начелник Топличког округа Милан Аранђеловић, са председницима својих локалних самоуправа. Румунија из европских фондова повлачи између 400 и 500 милиона еура, а Србија годишње према наводима румунских експерата губи око 120 милиона еура због неадекватног аплицирања ка фондовима Европске Уније

У Нишу ће ускоро бити отворена канцеларија Бизнис центра и Еуро Проконса који ће давати савете општинама на југу Србије. Председници локалних самоуправа Нишавског, Топличког и Пиротског округа информисани су и о могућности побратимљења са румунским општинама.  

Коментара: 0


#   Ниш   ЕУ   Драгана Сотировски   Нишавски округ   Пиротски округ   привреда   фонд   Дарко Булатовић   пројекти   Нишавски управни округ   Румунија   Драгана Тончић   Милан Аранђеловић
@GradonacelnicaN @DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима