Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цене роминга у региону од данас додатно снижене

Bookmark and Share

Македонија 05.07.2016. Танјуг, Јужна Србија Инфо

Цене услуга роминга за грађане Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Македоније од данас су додатно снижене, изјавио је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Цене роминга у региону од данас додатно снижене

Ниже цене роминга у четири земље региона резултат су примене друге фазе споразума који је Љајић са ресорним министрима Црне Горе, Босне и Херцеговине и Македоније потписао у септембру 2014. године.

Љајић је у изјави Танјугу прецизирао да, у складу са потписаним споразумом, од данас одлазни позиви у ромингу за поменуте четири земље коштају 0,24 евра по минуту, уместо досадашњих 0,29 евра, док минут долазног позива кошта 0,07 евра уместо досадашњих 0, 08 евра.

Цена појединачне СМС поруке је 0, 08 евра уместо досадашњих 0, 09 евра, рекао је Љајић, док је, како је додао, највише појефтинило коришћење интернета, јер један мегабајт сада кошта 0,45 евра уместо дојучерашњих 0,70 евра.

"Цене коришћења роминга у четири земље региона од данас су у просеку ниже за око 20 посто. И то није крај снижавању, пошто нас од 1. јула наредне године чекају још ниже цене роминга у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини и Македонији", закључио је Љајић.

Коментара: 0


#   Србија   Расим Љајић   Црна Гора   Телекомуникације   Македонија   Босна и Херцеговина   роминг
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима