Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данска компанија жели производни погон у Врању

rssBookmark and Share

Врање 18.04.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима разговорао је данас са представницима данске компаније „Кентаур“, који су, у пратњи саветника данске амбасаде у Србији Ненадом Митошевићем, боравили у Врању.

Данска компанија жели производни погон у Врању

Представници „Кентаура“ су заинтересовани за опремање производног погона у Индустријској зони у Бунушевцу, где би се производиле радне униформе за  угоститељство, здравство и прехрамбену индустрију и то од текстила врхунског квалитета, према нацрту јапанских дизајнера. Због све већег захтева тржишта, компанији „Кентаур“ потребни су нови производни погони у Европи, а путем „браунфилд“ инвестиције у Врању, планирано је запошљавање 300 радника.

Градоначелник Миленковић рекао је да је Врање познато по текстилној индустрији и ближе их упознао са условима и погодностима инвестирања које нуди Град Врање.

„Као локална самоуправа, спремни смо да изађемо у сусрет захтевима инвеститора за проширењем Слободне зоне. Градско руководство се труди да инфраструктурно опреми парцеле за заинтересоване инвеститоре и надам се да ће овај иницијални договор  бити успешно реализован“, рекао је Миленковић.

Коментара: 0


#   Врање   здравство   инвестиције   локална самоуправа   Слободан Миленковић   Данска   Град Врање   Слободна зона Бунушевац Врање   Кентаур компанија
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима