Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дански произвођач радних униформи врхунског квалитета запошљава 300 радника у Врању

rssBookmark and Share

Врање 06.11.2018. Јужна Србија Инфо

У складу са припремама за отпочињање производње данске компаније „Кентаур АС” у Врању, градоначелник др Слободан Миленковић, са сарадницима, састао се са извршним директорима ове компаније Мете Гордон Валлентин и Алан Волдбy Хагфелдт, као и њиховим сарадницима који раде на пројекту.

Дански произвођач радних униформи врхунског квалитета запошљава 300 радника у Врању

Том приликом, представници „Кентаур АС” обавестили су градоначелника о куповини имовине “ТД Љубисављевић” из стечаја, у улици Бунушевачка б.б. где намеравају, да након привођења намени овог простора, реализују производњу и запосле најмање 300 радника.

Према речима инвеститора, „Кентаур АС“ је добио и подршку Владе Србије кроз програм подршке новим инвестицијама.

На састанку је било речи и о усаглашавању даљих корака са челницима Врања, а у циљу сто ефикасније реализације производње као што су потенцијална куповина додатног земљишта, административне процедуре за привођење намени купљеног објекта, подршке за тренинг програм запошљавања нових радника и проширењу рада режима Слободне зоне.

Састанак је завршен договором за даљу и интезивну сарадњу, у обостраном интересу.

Данска компанија бави се израдом униформи за угоститељство, здравство и прехрамбену индустрију и то од текстила врхунског квалитета, према нацрту јапанских дизајнера.

Коментара: 0


#   Врање   запошљавање   здравство   угоститељство   униформе   Слободан Миленковић   Слободна зона Бунушевац Врање   Кентаур АС Данска
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима