Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дански "Кентаур" отворио фабрику у Врању

rssBookmark and Share

Врање 30.10.2019. Јужна Србија Инфо

Данска компанија "Кентаур" отворила је фабрику у Врању. То је уједно и први погон у Србији овог произвођача професионалне гардеробе за услужне и здравствене делатности. Сада имају 150 радника, најављују да ће запослити још 200 до краја наредне године.

Дански "Кентаур" отворио фабрику у Врању

Текстилна традиција и радне навике запослених довеле су дански "Кентаур" у Врање. И положај им одговара, ближа су им кључна тржишта, Немачка, Швајцарска. Целокупну производњу компанија извози.

"Производња расте, очекујемо да буде већа минимум 30 одсто у наредним годинама, а већи део тог повећања планирамо да остваримо у Србији", каже Бернт Дал, власник компаније "Кентаур".

Амбасадор Данске Андрес Хогард, каже да данске компаније у Србији запошљавају 3.000 људи, од тога је 30 одсто на југу земље, тако да помажу развоју локалне економије.

Пробна производња почела је пре два месеца. Зграду су купили од предузећа у стечају, уложили милион евра, набавили 150 машина, уредили кројачницу, систем за израду модела.

На захтев послодавца, град ће помоћи финансирање обуке тридесеторо радника.

"Важност почетка пословања реномиране данске компаније огледа се и кроз имплементацију савремених технолошких решења, нових знања и примера добре праксе", каже градоначелник Врања Слободан Миленковић.

Дански "Кентаур" je у режиму Слободне зоне. То је трећа фабрика у зони, поред италијанског произвођача обуће и намештаја "Геокса" и "Топ софа".

Коментара: 0


#   Врање   Слободан Миленковић   Слободна зона Бунушевац Врање   Кентаур АС Данска
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима