Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Ер Србија" победник тендера: Ускоро 12 нових авио - линија из Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 07.05.2019. Јужна Србија Инфо

Тендер Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за избор авио-превозника за 12 линија од јавног интереса је окончан. За међународни тендер, који је спроведен уз поштовање свих европских прописа, интересовање је показало неколико компанија, али је до завршетка стигла само једна исправна понуда, авио-компаније „Ер Србија“.

"Ер Србија" победник тендера: Ускоро 12 нових авио - линија из Ниша

Током поступка није било примедби на тендерске услове. Потписивање уговора са представницима компаније „Ер Србија“ биће организовано наредних дана.

Авио-линије од јавног интереса, које ће бити организоване са аеродрома „Константин Велики“ у Нишу, одређене су на основу анализа и интересовања које су показали окрузи јужне Србије.

Влада Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре увођењем авио-линија од јавног интереса жели да помогне развоју неразвијених подручја Србије, као и да под повољним условима грађанима омогући најефикаснији вид транспорта ка најразвијенијим подручјима ЕУ.

Влада Србије је обезбедила средства у буџету за накнаду трошкова авио-компанијама за вршење услуге авио-превоза из Ниша на следећим линијама: Ниш-Нирнберг-Ниш, Ниш-Франкфурт/Хан-Ниш, Ниш-Рим-Ниш, Ниш-Хановер-Ниш, Ниш-Љубљана-Ниш, Ниш-Салцбург-Ниш, Ниш-Болоња-Ниш, Ниш-Будимпешта-Ниш, Ниш-Гетеборг-Ниш, Ниш-Фридрисхафен-Ниш, Ниш-Карлсруе-Ниш и Ниш-Тиват-Ниш.

Коментара: 0


#   Ниш   Ер Србија   Министарство грађевинарства
@airserbia @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима