Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЕУ подржава изградњу Слободне зоне "Бунушевац 3" код Врања

rssBookmark and Share

Врање 01.10.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Представници Делегације Европске Уније у Србији данас су са градоначелником др Слободаном Миленковићем посетили Слободну зону у Бунушевцу.
Том приликом најављена је нова донација за израду плана за област „Бунушевац 3“. Након заједничког састанка, свечано су уручени уговори о донацији за 17 предузетника и предузетница, микро и малих предузећа.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Посетом Сободне зоне у Бунушевцу потврђена је реализација пројекта „Унапређење инфраструктуре у Слободној Зони“ али и  успешна сарадња локалне заједнице са партнерским организацијама Европске уније. Значај подршке Европске Уније и Владе Републике Србије је значајан за нашу локалну заједницу нагласио је градоначелник Миленковић и додао да је развој инфраструктуре у Слободној зони предуслов за даљи привредни развој.

„Предуслов да инвеститор дође и инветира у ову зону је инфраструктура те је зато сарадња града и ишла у том правцу да се уреди планско-техничка документација али и да се створе предуслови за отварање нових радних места, па је наша сарадња и ишла у том правцу.“, каже градоначелник.

„Најављујем да ће ЕУ са 200 хиљада евра подржати финансирање израде плана за област Бунушевац 3.“, рекао је Штефан Худолин.

Након обиласка Слободне зоне и  састанка са градоначелником коме је присуствовао и државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, свечано су уручени уговори о донацији за 17 предузетника  и предузетница у оквиру иницијативе Европског Прогреса „Опреми, запосли, покрени“. То је програм  комплементаран  настојањима Владе Србије да подстакне развој предузетништва.

Успех, потенцијал за даљи развој ,радна места која ће отворити, проширење тржишта и елементи еколошких и технолошких иновација пресудно су утицали на одлуку који од пројеката ће добити подршку ЕУ Прогреса нагласио је Худолин.

„Они су првенствено изабрани због радних места које ће отворити и пројеката друштвене одговорности које ће подржати. Све ово заједно ће учинити ваше локалне заједнице привлачним, не само за инвеститоре, већ и за оне који не учествују у економским миграцијама. Ја видим рад са вама као инвестицију у бољу продуктивнију будућност не само за ваше компаније већ за целу пословну заједницу у Србији.“, каже Штефан Худолин.

Грантове су примили предузетници из  Сурдулице, Сјенице, Новог Пазара, Рашке, Сврљига, Алексинца и једна предузетница из Врања.

Мала и средња преузећа су камен темељац привреди  и обезбеђују 85% послова у приватном сектору, нагласио је Штефан Худолин на свечаној додели грантова.

Коментара: 0


#   Врање   Алексинац   Сурдулица   ЕУ   Сврљиг   слободна зона   радна места   Драган Стевановић Боске   Слободан Миленковић   предузетништво   Европски Прогрес   државни секретар   Драган Стевановић   камен темељац   Слободна зона Бунушевац Врање
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима