Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање прославило 140 година ослобођења од Турака

rssBookmark and Share

Врање 01.02.2018. Јужна Србија Инфо

На јуче уприличеној свечаној академији поводом Дана града и 140. годишњице ослобођења од Турака, којој су присуствовале бројне званице, говорио је градоначелник др Слободан Миленковић, осврнувши се на велики значај 31. јануара у вишевековној историји Врања и претке који су волели Србију и били истрајни и одлучни.

Врање прославило 140 година ослобођења од Турака

,,Са таквом одлучношћу и високим степеном одговорности руководимо се у извршавању свакодневних обавеза, што је резултирало реализацијом бројних пројеката. Чињеница да је за годину дана смањен број незапослених за 1.146 лица, потврда је да смо на исправном путу у настојању да оживимо постојеће привредне потенцијале и привучемо инвеститоре. Уз помоћ државе, посебно Министарства привреде и Канцеларије за управљање јавним улагањима фокусирали смо се на инфраструктурно уређење Индустријске зоне. То ће бити приоритет и у овој години, јер само стварањем повољног пословног амбијента можемо очекивати отварање нових радних места и још веће смањење броја незапослених."

Градоначелник је говорио и о планираним пројектима, чија се реализација очекује у овој години. На свечаној академији градоначелник Миленковић и председник Скупштине града Дејан Тричковић уручили су највиша градска признања.

Плакету ,,31. јануар" добио је државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић. Специјално јавно признање, у виду дипломе и новчаног износа од 100.000 динара припало  је Зори Живадиновић Давидовић, унуци Боре Станковића, коју је примила Љиљана Лазаревић Давидовић. У кратком обраћању она се захвалила и истакла да Борини потомци воле и носе у срцу Врање. Добитник јавног признања је и некадашњи председник општине Драгољуб Митић, а награда је уручена његовом сину Срђану Митићу. Међу лауреатима признања 31. јануар је и Влајко Јовић, који се захвалио у писаној форми и одрекао новчаног износа од 50.000 динара за лечење оболеле деце, затим  Програм ЕВРОПСКИ ПРОГРЕС и Канцеларија за управљање јавним улагањима.

У име награђених захвалио се државни секретар Драган Стевановић. ,,Велика је част добити ово признање јер су се пре 140 година наши преци борили за слободу свих нас. Човек вреди онолико колико одговорности и посвећености покаже у времену и месту у коме живи, и на дужности коју обавља. Руководећи се тиме ја сам се трудио да пружим максималан допринос, и са својим сарадницима у Министарству привреде помогнем Врању. Лако је и једноставно ако следите политику председника државе Александра Вучића и Владе Републике Србије. Ова награда је за мене обавеза, али и за руководство града и народног посланика, да раде јаче, брже и боље у интересу грађана, који су нам указали поверење", истакао је Стевановић. На академији је наступио уметнички ансамбл Министарства одбране ,,Станислав Бинички" под диригентском палицом Павла Медаковића, и солисти групе ,,Лутајућа срца".


#   Врање   Дејан Тричковић   председник општине   Драган Стевановић Боске   Слободан Миленковић   Станислав Бинички   Европски Прогрес   државни секретар   свечана академија   Драган Стевановић   Војска Србије   Ана Лазаревић   Лутајућа срца група   Дан ослобођења од Турака
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима