Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje proslavilo 140 godina oslobođenja od Turaka

rssBookmark and Share

Vranje 01.02.2018. Južna Srbija Info

Na juče upriličenoj svečanoj akademiji povodom Dana grada i 140. godišnjice oslobođenja od Turaka, kojoj su prisustvovale brojne zvanice, govorio je gradonačelnik dr Slobodan Milenković, osvrnuvši se na veliki značaj 31. januara u viševekovnoj istoriji Vranja i pretke koji su voleli Srbiju i bili istrajni i odlučni.

Vranje proslavilo 140 godina oslobođenja od Turaka

,,Sa takvom odlučnošću i visokim stepenom odgovornosti rukovodimo se u izvršavanju svakodnevnih obaveza, što je rezultiralo realizacijom brojnih projekata. Činjenica da je za godinu dana smanjen broj nezaposlenih za 1.146 lica, potvrda je da smo na ispravnom putu u nastojanju da oživimo postojeće privredne potencijale i privučemo investitore. Uz pomoć države, posebno Ministarstva privrede i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima fokusirali smo se na infrastrukturno uređenje Industrijske zone. To će biti prioritet i u ovoj godini, jer samo stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta možemo očekivati otvaranje novih radnih mesta i još veće smanjenje broja nezaposlenih."

Gradonačelnik je govorio i o planiranim projektima, čija se realizacija očekuje u ovoj godini. Na svečanoj akademiji gradonačelnik Milenković i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković uručili su najviša gradska priznanja.

Plaketu ,,31. januar" dobio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović. Specijalno javno priznanje, u vidu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara pripalo  je Zori Živadinović Davidović, unuci Bore Stankovića, koju je primila Ljiljana Lazarević Davidović. U kratkom obraćanju ona se zahvalila i istakla da Borini potomci vole i nose u srcu Vranje. Dobitnik javnog priznanja je i nekadašnji predsednik opštine Dragoljub Mitić, a nagrada je uručena njegovom sinu Srđanu Mitiću. Među laureatima priznanja 31. januar je i Vlajko Jović, koji se zahvalio u pisanoj formi i odrekao novčanog iznosa od 50.000 dinara za lečenje obolele dece, zatim  Program EVROPSKI PROGRES i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

U ime nagrađenih zahvalio se državni sekretar Dragan Stevanović. ,,Velika je čast dobiti ovo priznanje jer su se pre 140 godina naši preci borili za slobodu svih nas. Čovek vredi onoliko koliko odgovornosti i posvećenosti pokaže u vremenu i mestu u kome živi, i na dužnosti koju obavlja. Rukovodeći se time ja sam se trudio da pružim maksimalan doprinos, i sa svojim saradnicima u Ministarstvu privrede pomognem Vranju. Lako je i jednostavno ako sledite politiku predsednika države Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije. Ova nagrada je za mene obaveza, ali i za rukovodstvo grada i narodnog poslanika, da rade jače, brže i bolje u interesu građana, koji su nam ukazali poverenje", istakao je Stevanović. Na akademiji je nastupio umetnički ansambl Ministarstva odbrane ,,Stanislav Binički" pod dirigentskom palicom Pavla Medakovića, i solisti grupe ,,Lutajuća srca".

Komentara: 0


#   Vranje   Dejan Tričković   predsednik opštine   Dragan Stevanović Boske   Slobodan Milenković   Stanislav Binički   Evropski Progres   državni sekretar   svečana akademija   Dragan Stevanović   Vojska Srbije   Ana Lazarević   Lutajuća srca grupa   Dan oslobođenja od Turaka
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima