Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Грци дали најнижу понуду за Коридор 10

rssBookmark and Share

Владичин Хан 27.05.2011. Извор: Танјуг, Бета

На тендеру за изградњу крака Коридора 10 од Ниша до македонске границе, најнижу цену дало је грчко предузеће "Терна", од 2,38 милијарди динара за изградњу деонице од Грабовнице до Грделице.

Грци дали најнижу понуду за Коридор 10

Из предузећа "Коридори Србије" очекују да уговори са најповољнијим понуђачима буду потписани почетком јула, после чега ће почети радови на изградњи деонице аутопута.

Највиша цена на данашњем отварању понуда, међу укупно 20 пристиглих, стигла је од кинеске фирме "Сино хидро", која је за изградњу деонице аутопута од Ниша до македонске границе понудила 20 милијарди динара.

За Коридор 10 заинтересовано 27 фирми

Другу најнижу цену на данашњем отварању понуда, за деоницу Грабовница - Грделица, дао је домаћи конзорцијум на челу са грађевинским предузећем "Планум", заједно са "Путевима Ужице" и Предузећем за Путеве "Београд", док је трећу најнижу цену понудила словеначка компанија "ЦГП".

Мркоњић: Нисам давао нереалне рокове

Осим деонице Грабовница - Грделица, на овом делу аутопута градиће се и деоница Владичин Хан - Доњи Нерадовац, у три лота, за коју су Грци такође дали најнижу понуду - 2,59 милијарди динара за први лот, затим 2,55 милијарди за други лот, односно 2,26 милијарди динара за трећи лот.

Друга најнижа понуда за изградњу ове деонице стигла је такође од конзорцијума који предводи "Планум".

Рок за извођење радова је 24 месеца, а посао ће финансирати Светска банка, речено је на отварању понуда у Влади Србије.

Понуде су дале фирме из више земаља - Аустрије, Италије, Грчке, Хрватске, Народне Републике Кине, Бугарске и других, појединачно или у конзорцијумима.


Коментара: 0


#   Владичин Хан   Грабовница   коридор 10   Коридори Србије   Светска банка   Доњи Нерадовац
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима