Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Из погона "Тигар тајерса" више од 13 милиона гума

rssBookmark and Share

Пирот 30.01.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Компанија "Тигар тајерс" из Пирота, која је део француског "Мишлена", један је од највећих српских извозника. У прошлој години остварени су рекордни резултати у производњи, а значајна средства одвојена су и за сређивање градске инфраструктуре и помоћ пиротским школама.

Из погона "Тигар тајерса" више од 13 милиона гума

У прошлој години из производних погона "Тигар тајерса" изашло је 13,2 милиона гума, које су извезене на 700 дестинација широм света.

Милена Тошић, финансијски директор "Тигар тајерса" каже да су 2019. године остварени рекордни приходи од постојања компаније.

"Осим продаје наших производа, бавимо се и продајом производа других Мишленових фабрика, као што је фабрика "Викторија" у Румунији. Тиме смо, условно речено, продали производњу два "Тигар тајерса", каже Тошићева.

"Тигар тајерс" тренутно запошљава 3.700 радника. Нови пројекат "Триатлон", омогућиће запошљавање нових.

Зоран Костић, директор за људске ресурсе каже да оно што је важно је да пројекат "Триатлон", чија реализација почиње ове године, доноси 300 нових радних места.

"Тако да ће фабрика сигурно прећи број запослених од преко 4.000 и тиме постати једна од највећих Мишленових фабрика у свету", каже Костић.

Игор Земит, генерални директор "Тигар тајерса" каже да је суштина да људи чине компанију.

"Ми се трудимо да им то предочимо и зато стално улажемо у њихово усавршавање. Резултати наше компаније, управо говоре у прилог томе", истакао је Земит.

Ова компанија подржала је са 150.000 евра пројекат за бољу саобраћајну безбедност Пироћанаца.

Коментара: 0


#   Пирот   гуме   извоз   Зоран Костић   Тигар - Tigar tyres Пирот
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима