Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изглед новог терминала нишког аеродрома "Константин Велики"

rssBookmark and Share

Ниш 30.11.2016. Јужна Србија Инфо

Ускоро почиње реконструкција и проширење путничког терминала на нишком аеродрому "Константин Велики".

Путнички терминал .Фото: aviatica.rs
Путнички терминал .Фото: aviatica.rs

Ових дана се очекује почетак радова на реконструкцији путничког терминала на нишком аеродрому “Константин Велики”. Први радови који ће бити обављени су на санацији крова.

Зграда терминала ће бити проширена и реконструисана најмодернијим материјалима како би на путнике који у све већем броју долазе у Ниш авионом “оставила што бољи утисак”, рекао је градоначелник Ниша Дарко Булатовић, гостујући пре неколико дана на нишкој телевизији Белле Амие.

Он је навео да је тренутна зграда терминала, која је направљена пре 30 година и преживела бомбардовање тренутно “у очајном стању”.

Реконструкцију аеродрома помоћи ће Република Србија, аеродром “Никола Тесла” ће помоћи око опреме, док ће СМАТСА (Агенција за контролу летења Србије и Црне Горе) радити на изградњи новог торња аеродромске контроле лета. У плану је и постављање нове ограде око аеродрома као и проширење паркинга.

Вредност почетних радова који се очекују ових дана је 26 милиона динара, док би целокупна реконструкција према речима министарке саобраћаја Зоране Михајловић износила око 2,5 милиона евра.

Нишки аеродром, који је до прошле године био готово аветињски празан, напрасно је оживео доласком највеће источноевропске лов-кост авио-компаније Виз ер на лето прошле године. Данас ова компанија одржава пет директних линија из Ниша, а њој се од августа придружила и највећа европска лов-кост авио-компанија Рајан ер са четири линије недељно.

Национална авио-компанија Швајцарске СВИС која је у власништву Луфтханса Групе и чланица Стар Алиансе најавила је успостављање редовног саобраћаја између Ниша и Цириха од априла наредне године, а велики глобални авио-превозник Туркиш ер је увео редовну карго линију из Истанбула.

Нишки аеродром ће већ ове године оборити историјски рекорд у броју путника. Управо данас (28. новембар 2016) услужен је стохиљадити путник, а следеће године је процењено да ће на летове од и до нишког аеродрома користити преко 300.000 путника.

aviatica.rs

Коментара: 0


#   Ниш   Зорана Михајловић   Влада Републике Србије   аеродром   Дарко Булатовић   бомбардовање   реконструкција   аеродром Константин Велики   Виз Ер   Никола Тесла   аеродром Никола Тесла   Владица Ђурђановић   путници   Рајан ер   аеродромски терминал   Туркиш карго   Свисер
@Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @NisAirport @wizzair @Ryanair @FlySWISS @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима