Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Македонски произвођач мушких панталона запошљава 500 радника у Врању

rssBookmark and Share

Врање 21.06.2017. Јужна Србија Инфо

Директор предузећа МГИ (Macedonia garment industry) из Скопља, Марсел Мелес и директор ,,Слободне зоне" Горан Живковић, данас су у Врању, у присуству руководства града, потписали Меморандум о разумевању.

МГИ
МГИ

Ова македонска фирма, која послује од 2008. године и специјализовани је произвођач мушких панталона, заинтересована је за дугорочни закуп дела производних погона компаније ,,Јумко", површине 4.000 м2, који су у режиму рада Слободне зоне. Процењена вредност инвестиције је око 1,3 милиона евра, а у периоду од 3 године планирано је да буде запослено око 500 радника. Ненад Антић, заменик градоначелника  је том приликом истакао да Врање има богату индустријску традицију, квалификоване раднике и да је локална самоуправа спремна да пружи сву логистичку подршку инвеститорима.

О погодностима пословања у режиму Слободне зоне говорио је директор предузећа Горан Живковић, као и помоћник градоначелника Зоран Велиновић. Представници фирме из Македоније, нагласили су да су Врање изабрали због кадровског потенцијала, изузетно повољног положаја  и одговорног односа према инвеститорима, као и бројних олакшица за пословање.       

Коментара: 0


#   Врање   инвестиције   локална самоуправа   Горан Живковић   Македонија   Ненад Антић   Зоран Велиновић   Слободна зона Бунушевац Врање   МГИ текстил   Марсел Мелес
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима