Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од 25. маја креће уплата 100 евра за грађане који су се пријавили

Bookmark and Share

17.05.2020. Јужна Србија Инфо

Министар финансија Синиша Мали данас је рекао да је до сада исплаћено 100 евра једнокатне помоћи за око 950.000 пензионера који имају рачуне у Банци Поштанска штедионица, а да ће до среде тај новац бити уплаћен свим пензионерима.

Од 25. маја креће уплата 100 евра за грађане који су се пријавили

Претходно је у петак 15. маја исплаћено најпре 100.000 пензионера.

„До среде наредне недеље ова једнократна помоћ биће уплаћена свим пензионерима. У четвртак креће исплата 100 евра за примаоце новчане социјалне помоћи, а од 25. маја почињемо са сукцесивном уплатом, из дана у дан, свима који су се пријавили до сада. Пријава траје до 5. јуна, и сви који су се пријавили добиће новац од државе“, истакао је Мали гостујући на ТВ Прва.

Министар је рекао да се онлајн и путем кол-центра пријавило преко 3,5 милиона грађана Србије за помоћ од 100 евра, што је уз пензионере и кориснике новчане социјалне помоћи укупно 5,5 милиона грађана.

„Држава је на овај начин показала колико је озбиљна, колико смо погодили праву меру подршке. Инфрастуктура за пријављивање, коју смо направили да би овај систем функционисао, ни у једном моменту није посустала, све функционише онако како смо планирали, на прави начин смо то организовали“, навео је он.

Мали је рекао да је то мера која ће помоћи да се прошири оптимизам, који је веома важан у економији, као и да нас тек сада чека борба, али и додатна улагања државе.

Коментара: 0


#   Министарство финансија   новчана помоћ   Синиша Мали   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима