Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od 25. maja kreće uplata 100 evra za građane koji su se prijavili

Bookmark and Share

17.05.2020. Južna Srbija Info

Ministar finansija Siniša Mali danas je rekao da je do sada isplaćeno 100 evra jednokatne pomoći za oko 950.000 penzionera koji imaju račune u Banci Poštanska štedionica, a da će do srede taj novac biti uplaćen svim penzionerima.

Od 25. maja kreće uplata 100 evra za građane koji su se prijavili

Prethodno je u petak 15. maja isplaćeno najpre 100.000 penzionera.

„Do srede naredne nedelje ova jednokratna pomoć biće uplaćena svim penzionerima. U četvrtak kreće isplata 100 evra za primaoce novčane socijalne pomoći, a od 25. maja počinjemo sa sukcesivnom uplatom, iz dana u dan, svima koji su se prijavili do sada. Prijava traje do 5. juna, i svi koji su se prijavili dobiće novac od države“, istakao je Mali gostujući na TV Prva.

Ministar je rekao da se onlajn i putem kol-centra prijavilo preko 3,5 miliona građana Srbije za pomoć od 100 evra, što je uz penzionere i korisnike novčane socijalne pomoći ukupno 5,5 miliona građana.

„Država je na ovaj način pokazala koliko je ozbiljna, koliko smo pogodili pravu meru podrške. Infrastuktura za prijavljivanje, koju smo napravili da bi ovaj sistem funkcionisao, ni u jednom momentu nije posustala, sve funkcioniše onako kako smo planirali, na pravi način smo to organizovali“, naveo je on.

Mali je rekao da je to mera koja će pomoći da se proširi optimizam, koji je veoma važan u ekonomiji, kao i da nas tek sada čeka borba, ali i dodatna ulaganja države.

Komentara: 0


#   Ministarstvo finansija   novčana pomoć   Siniša Mali   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima