Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мали: Посебне мере за радна места на југу Србије

rssBookmark and Share

Врање 04.06.2020. Јужна Србија Инфо

„До краjа текуће године требало би да буде дефинисан посебан програм за развоj jуга Србиjе, у циљу подстицаjа производње и отварања нових радних места“

Мали: Посебне мере за радна места на југу Србије

„До краjа текуће године требало би да буде дефинисан посебан програм за развоj jуга Србиjе, у циљу подстицаjа производње и отварања нових радних места“, рекао jе између осталог министар финансиjа Владе Републике Србиjе Синиша Мали, након састанка Парламента привредника Регионалне привредне коморе (РПК) ,одржаном у просториjама компаниjе „Симпо“.

Састанку су присуствовали и државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, градоначелник Врања др Слободан Миленковић, народни посланик Славиша Булатовић и начелник Пчињског управног округа Срећко Пеjковић, са сарадницима.

Министар Мали jе истакао да су се економске мере Владе, усмерене на смањење негативних последица од вируса Цовид-19, показале као правовремене и наjавио да ће током наредних дана бити познате нове економске мере усмерене на подстицаjе за отварање нових радних места.

Према његовим речима, мере подразумеваjу више модалитета, а односе се на смањење пореза и доприноса, односно директне субвенциjе за новозапошљене.  „ Главна тема састанка у Врању била jе дуално образовање и формирање одговараjућих кадрова како би се подстакло новозапошљавање“, рекао jе Мали. Градоначелник Миленковић захвалио се државном врху на свеукупноj подршци у претходне четири године и додао да jе на састанку било речи о додатним мерама и олакшицама за jуг Србиjе, у циљу подстицаjа предузетништва. „ Ми смо као локална самоуправа заjедно са Парламентом привредника РПК изашли у сусрет привредницима за време ванредног стања.

Помоћ се огледа кроз усваjање низа мера за повећање ликвидности привредних субjеката коjи су претрпели велике губитке због немогућности обављања своjих делатности.

Додатне мере између осталог обухватаjу смањење такси и накнада, као и могућност одлагања плаћања пореза и рачуна за комуналне услуге jавних предузећа у другом кварталу 2020. године", рекао jе Миленковић.

Министар Мали jе током боравка у Врању наjпре обишао фирму “Ансал Стеел”, коjа jе закупила део производног погона некадашњег “Заваривача” као и компаниjу “Алфа плам”.

Коментара: 0


#   Врање   Симпо   Министарство финансија   привреда   Синиша Мали   Слободан Миленковић   Славиша Булатовић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима