Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mali: Posebne mere za radna mesta na jugu Srbije

rssBookmark and Share

Vranje 04.06.2020. Južna Srbija Info

„Do kraja tekuće godine trebalo bi da bude definisan poseban program za razvoj juga Srbije, u cilju podsticaja proizvodnje i otvaranja novih radnih mesta“

Mali: Posebne mere za radna mesta na jugu Srbije

„Do kraja tekuće godine trebalo bi da bude definisan poseban program za razvoj juga Srbije, u cilju podsticaja proizvodnje i otvaranja novih radnih mesta“, rekao je između ostalog ministar finansija Vlade Republike Srbije Siniša Mali, nakon sastanka Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore (RPK) ,održanom u prostorijama kompanije „Simpo“.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, narodni poslanik Slaviša Bulatović i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković, sa saradnicima.

Ministar Mali je istakao da su se ekonomske mere Vlade, usmerene na smanjenje negativnih posledica od virusa Covid-19, pokazale kao pravovremene i najavio da će tokom narednih dana biti poznate nove ekonomske mere usmerene na podsticaje za otvaranje novih radnih mesta.

Prema njegovim rečima, mere podrazumevaju više modaliteta, a odnose se na smanjenje poreza i doprinosa, odnosno direktne subvencije za novozapošljene.  „ Glavna tema sastanka u Vranju bila je dualno obrazovanje i formiranje odgovarajućih kadrova kako bi se podstaklo novozapošljavanje“, rekao je Mali. Gradonačelnik Milenković zahvalio se državnom vrhu na sveukupnoj podršci u prethodne četiri godine i dodao da je na sastanku bilo reči o dodatnim merama i olakšicama za jug Srbije, u cilju podsticaja preduzetništva. „ Mi smo kao lokalna samouprava zajedno sa Parlamentom privrednika RPK izašli u susret privrednicima za vreme vanrednog stanja.

Pomoć se ogleda kroz usvajanje niza mera za povećanje likvidnosti privrednih subjekata koji su pretrpeli velike gubitke zbog nemogućnosti obavljanja svojih delatnosti.

Dodatne mere između ostalog obuhvataju smanjenje taksi i naknada, kao i mogućnost odlaganja plaćanja poreza i računa za komunalne usluge javnih preduzeća u drugom kvartalu 2020. godine", rekao je Milenković.

Ministar Mali je tokom boravka u Vranju najpre obišao firmu “Ansal Steel”, koja je zakupila deo proizvodnog pogona nekadašnjeg “Zavarivača” kao i kompaniju “Alfa plam”.

Komentara: 0


#   Vranje   Simpo   Ministarstvo finansija   privreda   Siniša Mali   Slobodan Milenković   Slaviša Bulatović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima