Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naprednjaci opet zloupotrebili radnike Simpa i Jumka

rssBookmark and Share

Vranje 27.10.2017. Vranjske, Danas

Pedesetak radnika „Simpa“ i „Jumka“ dovedeni su iz svojih fabika sa transparentima na kojima je pisalo „Je suis Bulatović“ (Ja sam Bulatović), pre početka konferencije za novinare GrO SNS u Vranju.

Foto: Portal Vranjske
Foto: Portal Vranjske

U organizaciji GrO SNS konferenciji je prethodila „stranačka masovka“ u znak navodno spontane podrške gradskom lideru SNS Slaviši Bulatoviću i stranačkim funkcionerima SNS koji su bili raspoređeni u prostorijama stranke u Ulici Oca Justina Popovića, pišu  Vranjske. Kako navode nekoliko stotina jumkovaca i simpovaca pristiglo na miting

Glavni organizator i dirigent naprednjačke predstave bio je Goran Đorđević, sekretar GrO SNS u Vranju, koji je u više navrata davao poverljive instrukcije „podizvođačima“ nazovi spektakla ispred prostorija SNS. Ovo nije prvi put da političke stranke na vlasti zloupotrebljavaju radnike dva najveća vranjska preduzeća, koja su inače svrstana u Top 100 najgorih firmi u Srbiji.

Radnici „Simpa“ i „Jumka“ nezaobilazan su „dekor“ na mitinzima SNS (nekada SPS) u svakoj predizbornoj kampanji. Zanimljivo je da celom ovom događaju nije prisustvovao Slaviša Bulatović, kome je ovaj vid podrške bio upućen, pišu Vranjske.

Generalni sekretar vranjskih naprednjaka Goran Đorđević, optužio je u četvrtak Info Vranjske za „predvodništvo u medijskom terorizmu“ protiv lokalnog odbora SNS.

- Zato smo morali da održimo ovu konferenciju, da bi rekli stop medijskom terorizmu koji protiv naše stranke predvodi portal Vranjske, u žestoko orkestriranoj kampanji a sa ciljem da promovišu minorne političare u borbi protiv nas – naveo je Đorđević, prenosi portal.

On je od svih prisutnih čelnika i govornika iz SNS najdalje otišao u hvalisanju uspešnim radom vranjskog odbora.

- Ovu konferenciju držimo pod sloganom „Svi smo mi Bulatovići“, pa moram da istaknem, kao čovek koji je u stranci od 2008, da SNS nikad nije bolje radio, da uživa apsolutno poverenje predsednika stranke i centrale, jer smo najjača politička stranka u istoriji vranjskog pluralizma", kazao je Đorđević.

Konferenciju za novinare Gradskog odbora SNS (GrO SNS) u Vranju otvorio je Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja i potpredsednik odbora, svojevrsnim lamentom nad nerazrušivim idejnim i akcionim jedinstvom stranke.

- Povodom napada na SNS i predsednika GrO Slavišu Bulatovića i namere pojedinih medija i verovatno nezadovoljnih članova stranke, da diskredituju predsednika i sam GrO, ističem da nikada ovaj odbor nije imao tako čvrsto jedinstvo i punu i korektnu saradnju sa Bulatovićem, iako smo svesni da postoje članovi parije koji su nezadovoljni zbog svojih ličnih interesa, a koji koriste lokalne medije s ciljem destabilizacije našeg odbora - poručuje Milenković.

Gradonačelnik se osvrnuo i na medijske spekulacije o postojanju više frakcija i struja u GrO SNS-a.

- Nametnuli su teoriju o postojanju više struja i frakcija u našem odboru, a mi nikad nismo bili jedinstveniji nego sada. Sa gospodinom Bulatovićem se ponekad ne složimo oko nekih stvari, ali sva razmimoilaženja rešavamo kroz normalan ljudski dijalog i razgovor. Zato poručujem da neće uspeti da podele naš odbor i uvek ćemo biti složni u borbi za lepše i bolje Vranje - dodao je Milenković.

Goran Nikolić, potpredsednik GrO SNS, zaključuje da "toliko jaka i moćna stranka uvek ima svoje oponente".

- SNS nije najjači samo u Vranju i Srbiji, već i u čitavom regionu. To nekome ne odgovara i sve što rade upereno je protiv naše stranke. Mi ćemo, ipak, na čelu sa Bulatovićem, biti i jači i bolji i uspešniji. Nama dvojici je stranka poverena i sve odluke koje smo tada donosili, kao i sada na GrO, donete su jednoglasno i složno - istakao je Nikolić.

Potpredsednik SNS Momir Stojilković je dao odgovor na novinarsko pitanje o isteku mandata Slaviše Bulatovića na čelu odbora.

- Nije istina da je Slaviši Bulatoviću istekao mandat na poziciji predsednika GrO SNS u Vranju, jer po našem statutu unutarstranačke izbore raspisuje centrala, tačnije Izvršni odbor stranke - objašnjava Stojilković.

Dušan Aritonović je novinarima saopštio podatak da 14 odsto polulacije Grada Vranja pripada SNS-u.

- To je nesumnjivo najjača snaga na političkoj sceni juga Srbije, a njena snaga je još više u jedinstvu i uvek jednoglasnom donošenju odluka u okviru vranjskog odbora - rekao je Aritonović.

Konferenciji za medije prethodila je unapred izrežirana predstava tokom koje su radnici Simpa i Jumka transparentima „Je suis Bulatović“ pružili „spontanu“ podršku šefu lokalnog SNS Slaviši Bulatoviću, navode Info Vranjske.

Naprednjaci su okupili medije posle sve češćih glasina da bi Bulatović mogao bitri smenjen sa čela stranke zbog lošeg vođenja odbora u Vranju, te da iz tog razloga i iz straha od izostanka unutarstranačke podrške ne saziva izbornu skupštinu GrO SNS. Bulatović je jedini visoki lokalni funkcioner SNS koji nije prisustvovao današnjem susretu sa novinarima. Konferencija je održana u krajnje neregularnoj atmosferi, jer su ljudi iz vrha SNS ispunili prostoriju stranke članovima i simpatizerima koji su nosili transparente "Je suis Bulatović".

Novinari Info Vranjskih, koji inače nisu pozvani na KZM, ali su se samoinicijativno pojavili, radili su u gotovo nemogućim uslovima, okruženi namrgođenim naprednjacima koji su im sve vreme disali u vrat.


#   Vranje   Goran Đorđević   Simpo   SNS   Jumko   Goran Nikolić   Slobodan Milenković   Slaviša Bulatović   političke stranke   Izvršni odbor   Vranjske novine   Momir Stojilković   Dušan Aritonović
@sns_srbija @Vranjske @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima