Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш председава Клубом градова и општина са повољним пословним окружењем

rssBookmark and Share

Ниш 25.06.2021. Јужна Србија Инфо

Ниш ће пердседавати Клубом градова и општина са повољним пословним окружењем, а за првог председника Клуба изабрана је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Ниш председава Клубом градова и општина са повољним пословним окружењем

Потписивањем Повеље у Београду је основан Клуб градова и општина са повољним пословним окружењем при НАЛЕД-у са циљем подстицања економског развоја и унапређења привредног амбијента кога чине градови и општине, носиоци међународног цертификата BFC SEE.

Обраћајући се представницима више од 20 градова и општина, Драгана Сотировски је захвалила на избору и указаном поверењу и навела да ће фокус активности Клуба бити на стварању бољих услова за економски развој у Србији, као и да BFC цертификат повезује српске градовe и општине са градовима и општинама у региону Западног Бaлкaна и Југоисточне Европе.

Окупљени у Клубу, уз подршку НАЛЕД-а, имaћемо могућност да утичемо на актуелне реформске процесе од значаја за локалну самоуправу и стварамо нове могућности пројектног финансирања локалних самоуправа кроз сусрете и разговоре са потенцијалним донаторима, указала је Драгана Сотировски представљајући програм Клуба.

Носиоци међународног цертификата БФЦ је више од 20 градова и општина, а још седам је у поступку његовог добијања.


#   Ниш   Драгана Сотировски   НАЛЕД   Повољно пословно окружење
#GradonacelnicaN @NALED_SERBIA @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима