Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш за израду планске документације у 2014. години определио 50 милиона динара

rssBookmark and Share

Нишка Бања 27.12.2013. eKapija

Чланови Градског већа Ниша једногласно су усвојили амандман на Предлог програма уређења грађевинског земљишта и изградње са финансијским планом за 2014. годину.

Ниш за израду планске документације у 2014. години определио 50 милиона динара

Како је образложио начелник Управе за планирање и изградњу Ниша Родољуб Михајловић, овим амандманом мења се износ средстава за израду планске документације са 35 на 50 милиона динара, а до ове цифре дошло се након консултација са Заводом за урбанизам.

- Првобитно је било планирано 70 милиона динара, а 35 милиона динара биле су пренете обавезе. Проценили смо да је то неприхватљиво зато што нас за 2014. годину очекује израда треће фазе планске документације за општине Палилула, Црвени Крст, Нишка Бања и Пантелеј. Ова фаза је битна јер се према генералном урбанистичком плану управо ту налазе радне зоне, а овим средствима, са додатних 15 милиона, стварају се услови да већ јануара месеца наредне године започнемо израду планске документације. Очекујемо да 2014. године завршимо трећу фазу израде планске документације и тако заокружимо читав градски део Града Ниша. Преостаће четврта фаза 2015. и 2016. године, када ће се урадити планска документација за околна села - рекао је члан Градског већа Срђан Васковић.

Он је истакао да је планска документација основни услов за бољу комуналну опремљеност села и пре свега за решавање правно-имовинских проблема.

Према образложењу начелника Управе за планирање и изградњу Родољуба Михајловића, средства су обезбеђена тако што се одустало од изградње моста на Кутинској реци, који наредне године неће моћи да буде изграђен управо због недостатка планске документације, и тако што се одустало од замене столарије на установама културе, за шта је првобитно било планирано три милиона динара.

Коментара: 0


#   Градско веће   Нишка Бања   Родољуб Михајловић   Срђан Васковић   планска документација
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима