Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишу потребан садржај који имају велики градови - до средстава преко пројеката

rssBookmark and Share

Ниш 03.09.2020. Јужна Србија Инфо

„Нишу је потребан садржај који имају велики градови“, изјавила је на састанку са представницима Канцеларије за локални економски развој и пројекте (КЛЕРП) у Нишу, градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Нишу потребан садржај који имају велики градови - до средстава преко пројеката

Сугеришући све пројекте за које би та Канцеларија могла да конкурише, било да се њима привлаче домаћа или средства страних инвеститора, градоначелница Сотировски је истакла да од стручњака из КЛЕРП-а очекује сталне и информације на дневном нивоу како би сви, за Ниш значајни пројекти, били сагледани на време.

"Нишу су неопходни нови вртићи, погони за тешко запошљиве категорије становништва, нове пијаце, осветљени и уређени кружни токови, повољан економски амбијент, али и садржаји попут ботаничке баште, зоолошког врта и свега што град чини модерним", истакла је Сотировски.

Важно је и да се редовно аплицира за средства која би дугорочно решила проблем ромских насеља, речено је на састанку.

Представници КЛЕРП-а, обавезали су се да ће понудити механизме подршке свим плановима који се тичу развоја привреде и спремни су, како кажу, да доследно извештавају град о свим потенцијално добрим пројектима који могу да донесу Нишу значајна развојна средства.

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   КЛЕР   улична расвета   пројекти   пројектно финансирање   Ботаничка башта   зоолошки врт   КЛЕРП
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима