Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У шест категорија награђене најуспешније нишке компаније и институције у 2022. години

rssBookmark and Share

Ниш 30.12.2022. Јужна Србија Инфо

За постигнуте резултате у пословању у 2021. години и за допринос локалном економском развоју града, Град Ниш и Канцеларија за локални економски развој наградили су најуспешније компаније и институције у 2021. години доделом награде „Свети цар Константин и царица Јелена“.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Најбољи су ове године изабрани у шест категорија. Hаграду у категорији Најбољи почетник у пословању добила је Предузетничка радња – радионица за израду торти и колача „Тортаоница Маја“ власнице Маје Благојевић. Награду Свети Цар Константин и Царица Јелена у категорији Највећи извозник у 2021. добила је компанија Philip Morris Operations A.D. Ниш. Leoni Wiring Systems Southeast DOO је највећи послодавац, а у категорији најуспешније привредно друштво – мала предузећа добитник признања је компанија Peaksel DOO Niš. E- Reciklaža jе компанија која је добила награду за најуспешније привредно друштво – средња предузећа.

Награда за најуспешније привредно друштво у категорији великих предузећа додељена је компанији Philip Morris Operations а.д. Ниш.
У категорији Друштвено одговорно пословање, према одлуци комисије, награда је додељена компанији Пут Инжењеринг д.о.о Ниш, а награду „Свети Цар Константин и Царица Јелена“ за највећи допринос локалном економском развоју добио је Научно-технолошки парк.

Резултати које сте постигли су значајни за ваше компаније, запослене, али и за град. Захваљујући вашем пословању, повећању броја радника можемо да се похвалимо да ове године први пут више од 50 одсто буџета представљају приходи од зарада запослених. Буџет града за наредну годину, као што знате пројектован је на 13,4 милијарди евра. Скроман је, али наша тежња је да он расте из године у годину и да истовремено имамо и већи број запослених, а у сарадњи са Националном службом за запошљавање ћемо наставити са стимулативним мерама за све послодавце. Желим да се похвалим и да постоји интересовање из Јапана за пословну климу у Нишу, по чему се наш град разликује, шта нас издваја од других и имамо шта да презентујемо свим заинтересованим компанијама и из те државе и из других земаља. Такође, Ниш је поново изабран да буде на челу Клуба градова са повољним пословним окружењем, што је добар знак да смо на добром путу. Постоје још три компаније које желе да улажу у Ниш, јавила нам се и Икеа и постоји реална могућност да инвестира у индустријској зони Север 1 и 2, рекла је градоначелница.

Она је поновила да ће велики пројекти које град реализује са државом, као што су ревитализација и доградња аеродрома, изградња фабрике за пречишћавање отпадних вода – највреднији пројекат у области заштите животне средине у Србији, измештање пруге, изградња аква парка, додатно унапредити пословни амбијент. Изградња гасног интерконектора Ниш-Димитровград, спровођење зелене агенде и подршка малим и средњим предузећима биће приоритет у 2023. години, рекла је градоначелница.


#   Ниш   Драгана Сотировски   награде   предузеће   економија   КЛЕР   компанија   Цар Константин и Царица Јелена   Научно технолошки парк   Најуспешније компаније
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима