Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U šest kategorija nagrađene najuspešnije niške kompanije i institucije u 2022. godini

rssBookmark and Share

Niš 30.12.2022. Južna Srbija Info

Za postignute rezultate u poslovanju u 2021. godini i za doprinos lokalnom ekonomskom razvoju grada, Grad Niš i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj nagradili su najuspešnije kompanije i institucije u 2021. godini dodelom nagrade „Sveti car Konstantin i carica Jelena“.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Najbolji su ove godine izabrani u šest kategorija. Hagradu u kategoriji Najbolji početnik u poslovanju dobila je Preduzetnička radnja – radionica za izradu torti i kolača „Tortaonica Maja“ vlasnice Maje Blagojević. Nagradu Sveti Car Konstantin i Carica Jelena u kategoriji Najveći izvoznik u 2021. dobila je kompanija Philip Morris Operations A.D. Niš. Leoni Wiring Systems Southeast DOO je najveći poslodavac, a u kategoriji najuspešnije privredno društvo – mala preduzeća dobitnik priznanja je kompanija Peaksel DOO Niš. E- Reciklaža je kompanija koja je dobila nagradu za najuspešnije privredno društvo – srednja preduzeća.

Nagrada za najuspešnije privredno društvo u kategoriji velikih preduzeća dodeljena je kompaniji Philip Morris Operations a.d. Niš.
U kategoriji Društveno odgovorno poslovanje, prema odluci komisije, nagrada je dodeljena kompaniji Put Inženjering d.o.o Niš, a nagradu „Sveti Car Konstantin i Carica Jelena“ za najveći doprinos lokalnom ekonomskom razvoju dobio je Naučno-tehnološki park.

Rezultati koje ste postigli su značajni za vaše kompanije, zaposlene, ali i za grad. Zahvaljujući vašem poslovanju, povećanju broja radnika možemo da se pohvalimo da ove godine prvi put više od 50 odsto budžeta predstavljaju prihodi od zarada zaposlenih. Budžet grada za narednu godinu, kao što znate projektovan je na 13,4 milijardi evra. Skroman je, ali naša težnja je da on raste iz godine u godinu i da istovremeno imamo i veći broj zaposlenih, a u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje ćemo nastaviti sa stimulativnim merama za sve poslodavce. Želim da se pohvalim i da postoji interesovanje iz Japana za poslovnu klimu u Nišu, po čemu se naš grad razlikuje, šta nas izdvaja od drugih i imamo šta da prezentujemo svim zainteresovanim kompanijama i iz te države i iz drugih zemalja. Takođe, Niš je ponovo izabran da bude na čelu Kluba gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem, što je dobar znak da smo na dobrom putu. Postoje još tri kompanije koje žele da ulažu u Niš, javila nam se i Ikea i postoji realna mogućnost da investira u industrijskoj zoni Sever 1 i 2, rekla je gradonačelnica.

Ona je ponovila da će veliki projekti koje grad realizuje sa državom, kao što su revitalizacija i dogradnja aerodroma, izgradnja fabrike za prečišćavanje otpadnih voda – najvredniji projekat u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji, izmeštanje pruge, izgradnja akva parka, dodatno unaprediti poslovni ambijent. Izgradnja gasnog interkonektora Niš-Dimitrovgrad, sprovođenje zelene agende i podrška malim i srednjim preduzećima biće prioritet u 2023. godini, rekla je gradonačelnica.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   nagrade   preduzeće   ekonomija   KLER   kompanija   Naučno tehnološki park   Najuspešnije kompanije
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima