Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен погон "Геокса" у Врању

rssBookmark and Share

Врање 31.01.2016.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић, директор Геокса Марио Морети Полегато и градоначелник Врања Зоран Антић, пресецањем врпце су свечано пустили у рад погон реномираног италијанског произвођача обуће „Геокс“.

Отворен погон "Геокса" у Врању

Господин Полегато је рекао да је све почело још 2012. године, потписивањем споразума о реализацији пројекта, а да је сада изграђена фабрика површине 100.000м2, од чега је покривено око 21.000м2, а укупно ће запослити 1250 радника.

„Геокс је на првом месту у свету по производњи обуће за свакодневну употребу, присутан је у 115 земаља света, има 1250 продавница, а у погонима „Геокса“, широм света ради преко 30.000 радника“, рекао је Полегато.

„У фабрици у Врању производићемо обућу високе технологије која је тестирана на најпознатијим европским универзитетима“, додао је он.

Градоначелник Врања Зоран Антић је рекао да реализација ове инвестиције одражава проактиван, одговоран и координисан приступ централне власти и локалне самоуправе.

„Град Врање је из сопственог буџета, захваљујући добром планирању, финансијској дициплини и домаћинском пословању, финансирао изградњу инфраструктуре неопходне за почетак рада компаније Геокс. Изграђена је нова атмосферска и фекална канализација, водоводна мрежа, приступна саобраћајница, ПТТ мрежа и створени су услови за напајање фабрике електричном енергијом“, рекао је Антић.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић је рекао да су у Врању, на југу Србије одувек живели људи који су само желели да раде, који су увек били уз своју земљу, државу увек поштовали и волели.

„Дошло је време да Србија промени свој однос према сиромашнијем делу свог народа, да почне да убрзано гради путеве, инфараструктуру, да помаже долазак страних инвеститора, да Врање оживи, да вредни Врањанци и сви други буду поносни на себе, да деца Врања имају будућност“, рекао је премијер Вучић.

„Много тога зависи од вас, драги Врањанци, посебно од вас, поштовани радници Геокса, јер ће у излозима европских и светских метропола биће ваши руку дело. Вашим радом поносићемо се сви ми. Поносиће се цела Србија“, истакао је председник Владе Републике Србије Александар Вучић.

Уговором о додели средстава за директне инвестиције, Република Србија је определила за реализацију овог пројекта 11.250.000 евра, док је Закључком Владе Републике Србије опредељено 100 милиона динара за финансирање процеса нивелације земљишта. Одлукама Скупштине града Врања, омогућено је уступање 110.751м2 земљишта инвеститору, чија је вредност 555 хиљаде евра.

Свечаности су присуствовали први потпредседник Владе РС Ивица Дачић, министри Душан Вујовић и Жељко Сертић, представници републичких организација, чланови Градског већа Врања, представници Градске управе и бројне званице из јавног живота Града.

Коментара: 0


#   Врање   Зоран Антић   Ивица Дачић   Александар Вучић   инвестиције   фабрика   Геокс   Душан Вујовић   Жељко Сертић   Град Врање   обућа   Марио Морети Полегато
@DacicIvica @avucic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима